Hronika

Uhapšen osumnjičeni za krađu novca iz sefa Eparhije Vranjske

Foto: Pixabay
U ranim jutarnjim časovima, 14. maja došlo je do krađe novca iz sefa Eparhije Vranjske kada je ukradeno nešto više od pet miliona dinara. Policija je uhapsila osumnjičenog M.I. (1981) iz Vranja, a pronađen novac će biti vraćen Eparhiji Vranjskoj.

Kako navode iz MUP-a, rasvetljena je krađa novca iz Eparhijskog doma u vranjskoj Crkvi Svete Trojice, a po nalogu tužioca uhapšen je M.I. zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. Sumnjiči se da je tog jutra, 14. maja iz sefa ukrao 5.200.000 dinara. “Policija je pregledom automobila „škoda“, koji je bio parkiran u dvorištu porodične kuće osumnjičenog, pronašla 4.800.000 dinara i novac će biti vraćen Eparhiji Vranjskoj“, navodi se u saopštenju.

M.I je prema rešenju zadržan 48 sati, a uz krivičnu prijavu će biti priveden tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju. Informacija o novcu koji nedostaje (450.000 dinara) ovom iznosu još uvek nema. Kada je policiji u Vranju prijavljena krađa, izvršen je uviđaj.

Kako je Politika pisala, sef se nalazi u kancelariji Vladičanskog doma, a tokom uviđaja je naloženo pregledanje video-nadzora koji pokriva ceo Eparhijski dom i prostorije u njemu, obrade bioloških tragova i saslušanja zaposlenih u eparhiji. Tada je Politika, kako je nezvanično saznala, pisala da istraga  vodila protiv pet osoba, a da se pretpostavljalo da je krađu izvršio neko ko je radio tu, a ne neko ko ne poznaje raspored prostorija, način rada u Vladičanskom domu, kao i gde se tačno čuva novac.

Kako je Nova pisala, prema njihovim saznanjima, M.I. je bliski  rođak vladike Pahomija , a u Eparhijskom domu je radio tehničke poslove. Vladika Pahomije je u javnosti poznat po tome što je doveden u fokus nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje četvorice maloletnika 2002. godine. Pahomije je 2006. godine oslobođen jer je predmet zastareo.

Anđela Jeremić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Emerson, Lake & Palmer
Za 0 minuta

C'est La Vie

Emerson, Lake & Palmer
E Play
Za 5 minuta

Aut

E Play
Vulfmon
Za 7 minuta

I Cant Party

Vulfmon
Vaccines
Za 9 minuta

Thunder Fever

Vaccines
Limao
Za 13 minuta

Good Good Time

Limao

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend