Hronika

Uhapšen Srđan Žunić, jedan od organizatora Generalnog štrajka

Foto: Pixabay
Srđan Žunić, jedan od organizatora Generalnog Štrajka koji se danas organizuje u Beogradu, sinoć je uhapšen. To je na jujtubu potvrdio njegov kolega. On je rekao da se Srđan nalazi u zgradi SIV-a i pozvao advokate da mu se najhitnije jave.

„Srđan je uhapšen, u zgradi je SIV-a. Da me kontaktira neko od advokata, najhitnije moguće. Pod hitno da me kontaktira na stranicu ili na moj privatni broj“, rekao je kolega u videu na jutjubu.

On je dodao da su Srđanova supruga i on pokušali da ga dobiju, da je telefon zvonio sve vreme i da nisu znali da je uhapšen. Rekao je da Srđan nije bio nedostupan na pozive.

Kako su saopštili u Ministarstvu unutrašnih poslova, policija je sinoć uhapsila S. Ž. (1981) po nalogu Tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u Beogradu. On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

„Sumnja se da je on na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk, na video snimcima pozivao građane da na jedno sutrašnje javno okupljanje u Beogradu ponesu motorne testere, mehanizaciju i oruđe, kao i da je pokazao flaše sa benzinom za koje se sumnja da su molotovljevi kokteli“, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Podsetimo, iz organizacije Generalnog štrajka, najavili su štrajk ispred Narodne skupštine. Oni su kazali da će grupa građana će 23. aprila u 9 sati predati zahtev Državnim organima za promenu sistema nakon čega će započeti generalni štrajk do ispunjenja zahteva.

Oni zahtevaju ostavku Vlade, raspuštanje Narodne Skupštine, ostavku sudija Ustavnog suda, ostavku Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac i raspuštanje Kriznog štaba.  Oni zahtevaju ostavku Vlade, raspuštanje Narodne Skupštine, ostavku sudija Ustavnog suda, ostavku Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac i raspuštanje Kriznog štaba, rekli su za City Smart radio.

A šta je rekao kolega Srđana Žunića, pogledajte u videu.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Anana Kaye
Za 0 minuta

Senor

Anana Kaye
London Grammar
Za 5 minuta

How Does it Feel

London Grammar
Laurel
Za 9 minuta

Scream Drive Faster

Laurel
Elle King
Za 13 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 16 minuta

You

Marvin Gaye

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend