Hronika

Uhapšeni inspektori i špediteri zbog sumnje da su zloupotrebili položaj

Pet osoba lišeno je slobode zbog zloupotrebe položaja, saopštavaju iz MUP-a. Uhapšena su dva inspektora, dva špeditera i jedan predstavnik firme.

Zbog sumnje da su zloupotrebili položaj, falsifikovanjem službenih dokumenata u vezi sa uvozom hrane, lišena su slobode dva inspektora, dva špeditera i jedan predstavnik firme iz Niša. Privedeni su nadležnom tužilaštvu u saradnji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

,, Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su J. Š. (1963), inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i P. S. (1958) sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravlja, kao i zastupnike jedne firme S. S. (1982) i špediter D. S. (1966), dok se osumnjičenom Z. S. (1964), takođe špediteru na teret stavlja falsifikovanje službene isprave“, saopštavaju iz MUP-a

Prema njihovom saopštenju,  osumnjičeni  inspektori J. Š. i P. S.,  su krajem juna prošle godine, kako bi ubrzali carinjenje robe,  sačinili fiktivne zapisnike bez kontrole,  o navodno izvršenoj kontroli uvoza hrane i uzimanju uzoraka firme koju zastupa osumnjičena S. S., a na šta ih je ona, zajedno sa D. S. podstrekivala.

Osumnjičeni špediter Z. S. se tereti da je popunio obrazac za međunarodni transport te robe, u kome je kao pošiljaoca upisao firmu iz druge države.

Sumnja se da je potom, skenirao pečat i potpis drugog pravnog lica i tako falsifikovan dokument upotrebio za carinjenje robe firme koju zastupa S. S.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Midge Ure
Za 2 minuta

If I Was

Midge Ure
Jamala
Za 6 minuta

1944

Jamala
Jimmy Nail
Za 9 minuta

Love Don't Live Here Anymore

Jimmy Nail
Kylie Auldist
Za 13 minuta

No Use

Kylie Auldist
Blackstreet
Za 16 minuta

No Diggity

Blackstreet

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend