Hronika

Uhapšeno osam osoba zbog sumnje da su zloupotrebile položaj i nelegalno prodavale drvnu masu

Image by Free-Photos from Pixabay
Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da je privelo osam osoba koje se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućile prodaju nelegalno pribavljene drvne mase.

Akciju hapšenja su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i policijskim službenicima PU Leskovac, saopštio je MUP.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je D. A. (1966), zaposlen u JP “Srbijašume”, dok se za zloupotrebu službenog položaja u podstrekavanju terete M. D. (1961) iz istog preduzeća i F. S. (1975). Takođe, uhapšeni su i N. M. (1980), N. O. (1979), M. P. (1986), D. J. (1961) i M. V. (1966) koji se sumnjiče za krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju”, saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se sumnja, D. A. je od 22. maja do 2. jula ove godine sačinio fiktivne propratnice za obeležavanje drvne mase, iako je znao da drvna masa ne potiče sa matičnih parcela, kao i da je potom omogućio F. S. i M. D. prodaju navedene nelegalno stečene drvne mase, u količini od 200 metara kubnih.

Navode da se N. M., N. O., M. V., M. P. i D. J.  sumnjiče da su kupovali i prevozili drvnu masu za koju su znali da ne potiče sa odgovarajuće katastarske parcele niti od pravog vlasnika šumskog područja.

Osumnjičenima D. A., F. S. i M. D. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su N. M., N. O., M. P., D. J. i M. V. privedeni nadležnom tužilaštvu.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 37 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 40 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 44 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 48 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 52 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend