Hronika

Ukraden dobrovoljni prilog iz apoteke na Paliluli

Ukraden je novac sa dobrovoljnim prilogom iz apoteke u Hajduk Veljkovoj ulici, u gradskoj opštini Palilula. Slučaj je prijavljen policiji, a o svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo. Počinilac još nije pronađen.

Nepoznati počinilac ukrao je u ponedeljak  oko 15 časova  kutiju udruženja NURDOR za prikupljanje dobrovoljnih priloga za pomoć lečenja dece obolele od raka. Ušetao je u apoteku u trenutku kada se radnica nije nalazila pored kutije, uzeo je i ubrzanim koracima izašao iz apoteke, što se vidi na snimku sa sigurnosnih kamera.

,,Policijskoj upravi u Nišu je 22. februara prijavljeno da je iz jedne apoteke nepoznato lice ukralo kutiju sa dobrovoljnim prilogom. Policija je odmah izašla na lice mesta. Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, po čijem nalogu se radi na identifikaciji lica i utvrđivanju činjenica i okolnosti događaja, kazali su u policiji. Policija nije precizirala o kojoj sumi novca je reč.

Jedna sugrađanka je na svom fejsbuk profilu podelila snimak iz apoteke i napisala ,,dobrovoljni prilog za decu obolelu od raka.” To je izazvalo lavinu komentara ljutitih sugrađana. ,,Gospode Bože! U kamenu ništa ljudsko, u ljudima sve kameno! A mnogi izgiboše u humanitarnim licitacijama da što više sakupe za decu i ljude, koje ni ne znaju i sekiraju se što ne mogu više…” napisala je jedna sugrađanka.

Građani se pitaju da li je ovo moguće i komentarišu da je sramota učiniti nešto takvo. Sudeći prema komentarima koje su građani ostavljali ispod videla, razočarani su, besni i poraženi.  Napisali su  da ne mogu da veruju da je nekome uopšte moglo pasti na pamet da ukrade dobrovoljni prilog. Pre svega dobrovoljni prilog koji su se skuplja za decu obolelu od raka.

Ovo na žalost nije usamljeni slučaj krađe kutije sa humanitarnim prilogom u Nišu. Pre oko tri meseca na Bulevaru Nemanjića ispred ugostiteljskog objekta ,,Tiganita” ukradena je humanitarna kutija sa dobrotvornim prilogom.  Dva dana kasnije komšija iz kraja pronašao je humanitarnu kutiju, bačenu iza zgrade nedaleko odatle. Novac za lečenje dece više puta je ukraden i iz Banke dobročinstva.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 43 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 40 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 36 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 32 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend