Hronika

Zaplenjena firmirana roba vrednosti 20.000 evra

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš zaplenili firmiranu robu vrednosti oko 20.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „porše“ danskih registarskih oznaka. On je išao zelenim kontrolnim prolazom, koji je namenjen za putnike bez robe za carinjenje, navode u Upravi Carina. Njime su iz Beča ka Beogradu putovali 27-godišnji danski državljanin srpskog porekla i 33-godišnja državljanka Srbije.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično. Oni su naveli da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, automobil je ipak izdvojen za detaljnu kontrolu. Carinici su najpre u prtljažniku pronašli dva velika kofera, a potom i na zadnjem sedištu dve kutije „krcate“ novim firmiranim stvarima robnih marki „luj viton“, „dior“ i „šanel“.

Putnica koja je državljanka Srbije prijavila se kao vlasnik neprijavljene robe. U njenoj torbi pronađene su originalne fakture. Na osnovu njih, određena je vrednost torbi, novčanika, patika, cipela, kupaćih kostima, kaiševa, sunčanih i naočara sa dioptrijom. Vrednost je procenjena na oko 20.000 evra.

Carinici su ovu firmiranu skupu robu zaplenili u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš. Iz Uprave Carina napomenuli su da se prilikom prelaska granice mora prijaviti sva roba čija vrednost prelazi 100 evra. Oni su istakli da se u suprotnom čini carinski prekršaj.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Galija
Za 6 minuta

Burna Pijana Noc

Galija
Peter Gabriel
Za 10 minuta

Sledge Hammer

Peter Gabriel
Paul Mccartney
Za 15 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 18 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 21 minut

Feel

Maneskin

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend