Hronika

Zbog ponovnog trovanja u Aleksincu Hitnoj pomoći javilo se 57 radnika

Foto: Pixabay
Dan nakon trovanja u aleksinačkoj fabrici „Magna”, grupa radnika fabrike ponovo se javila Hitnoj pomoći u Aleksincu zbog ponovnog trovanja.

Iz aleksinačke bolnice kažu da se 57 radnika 18. januara javilo Hitnoj pomoći u Aleksincu zbog ponovnog trovanja. Od ukupnog broja pacijenata koji su se sinoć javili zbog novog trovanja, jedan pacijent upućen je u niški UKC, odakle je vraćen.

Ukupno četvoro pacijenata ostalo je na lečenju. Iz bolnice dodaju da su stabilni, te da nisu životno ugroženi. U toku dana ili sutradan biće pušteni iz bolnice na kućno lečenje.

Iz policije kažu da im je prijavljeno da je grupa radnika zatražila pomoć. Dodaju da su obaveštene nadležne institucije, te da se radi na obezbeđivanju prostora.

Podsetimo, do trovanja u fabrici došlo je zbog isparenja lepka koji se koristi za tapaciranje poda i stranica automobila, naveli su iz Ministarstva zdravlja. Ukupno je 105 pacijenata posetilo zdravstvene ustanove u kojima je i pregledano, a šestoro pacijenata pregledano je u UKC u Nišu. Svi pacijenti koji su bili zbrinuti u UKC u Nišu, bili su stabilni i otpušteni su iz UKC-a.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jessie J
Za 0 minuta

I Want Love

Jessie J
Sade
Za 3 minuta

Soldier of Love

Sade
Martha Reeves
Za 9 minuta

Dancing in the Street

Martha Reeves
Scissor Sisters
Za 11 minut

Lights

Scissor Sisters
Smiths
Za 14 minuta

Boy With Thorn in His Side

Smiths

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend