Hronika

Zbog trovanja u fabrici šestoro pacijenata primljeno u UKC

Zbog trovanja u fabrici „Magna” u Aleksincu, koje se dogodilo 17. januara oko 20 časova, šestoro pacijenata primljeno je u UKC u Nišu.

Nakon trovanja u fabrici, ukupno šestoro pacijenata primljeno je u toku noći u UKC Niš. Od ukupnog broja primljenih pacijenata, četiri su ženskog, a dva muškog pola. Odmah po prijemu, svi pacijenti hitno su dijagnostički obrađeni, odmah su dobili terapiju i uzeta im je krv radi analize na toksikološki skrining, javljaju iz UKC-a.

Od ukupnog broja pacijenata koji su primljeni nakon trovanja u fabrici, a koji su prošli dijagnostičke procedure, pacijentkinje B. U. (45) i D. P. (47) i pacijent M. K. (29) zadržani su u UKC-u radi dalje opservacije. Iz UKC-a dodaju da su svi svesni, komunikativni i potpuno hemodinamski stabilni.

U toku noći na kućno lečenje otpušteni su pacijent N. S. (23) i pacijentkinja S. J. (25). Reč je o pacijentima koji su otpušteni nakon svih odrađenih procedura, u potpuno stabilnom stanju.

Pacijentkinja M. S. (20) otišla je kući odmah nakon prijema, a na lični zahtev, u potpuno stabilnom stanju.

Lekaci UKC-a u Nišu su, prema protokolima, odmah obavestili nacionalni centar za trovanje VMA. Sa njima su bili u kontaktu tokom noći.

Iz policije kažu da su svi radnici fabrike evakuisani. Ekipe Sektora za vanredne situacije iz Aleksinca i Niša obavile su pretragu fabrike i usmerile lica da bezbedno napuste istu. Oni će nastaviti da dežuraju u krugu fabrike zajedno sa pripadnicima Policijske uprave u Nišu.

Svi pacijenti koji su zbog trovanja u fabrici bili zbrinuti u UKC Niš, otpušteni su. Dva pacijenta zadržana su u ZC Aleksinac, ali se i njihovo otpuštanje očekuje u toku dana.*

*Tekst dopunjen nakon dobijanja novih informacija.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Zemlja Gruva!
Za 2 minuta

Krugovi

Zemlja Gruva!
Savage
Za 5 minuta

Dont Cry Tonight

Savage
Happy Mondays
Za 8 minuta

Step on

Happy Mondays
Lp
Za 12 minuta

One Like You

Lp
Fall Out Boy
Za 16 minuta

So Much For Stardust

Fall Out Boy

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend