Politika Vesti

Lokalni izbori u Srbiji, u Nišu do 12 sati glasalo 17,76% upisanih birača

Građani danas glasaju u 89 gradova i opština u Srbiji za rukovodstvo i odbornike. Birališta su otvorena jutros u 7 sati a svoje biračko pravo 4,2 miliona građana može da ostvari do 20 sati kad se birališta zatvaraju.

Podsetimo deo građana je glasao i na lokalu zajedno sa parlamentarnim izborima, decembra 2023. Danas se izbori održavaju u onim opštinama i gradovima u kojima se tada nije glasalo ali se ponovljeno glasa i za Grad Beograd i sve beogradske opštine.  Odluku da na izbore ipak izađe deo opozicije je doneo nakon izmene i dopune Zakona o jedinstvenom biračkom spisku kojima se brani građanima koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci da glasaju na biračkom mestu novog prebivališta već svoje glasačko pravo mogu da ostvare samo na starom.  Prema podacima koje je izneo CESID u Nišu je do 11 sati glasalo 12,9%. u Beogradu 14,3% a u Novom Sadu 18,2% upisanih birača.

Gradska izborna komisija u Nišu iznela je podatak da je do podneva svoje biračko pravo iskoristilo 17,76% upisanih  građana.

Na biračkim mestima u Nišu  njih ukupno 197 ima više od 100 stranih i domaćih posmatrača. Ukupan broj upisanih birača u Nišu je 226.266.

 

Ivana Petrović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Mark Ronson
Za 4 minuta

Stop Me

Mark Ronson
Lisa Stansfield
Za 7 minuta

I Will Be Waiting

Lisa Stansfield
Eyes of the Nightmare Jungle
Za 11 minut

Shadow Dance

Eyes of the Nightmare Jungle
Nick Cave And the Bad Seeds
Za 16 minuta

Where the Wild Roses Grow (Duet With Kylie Minogue)

Nick Cave And the Bad Seeds
Robert Plant
Za 20 minuta

Big Log

Robert Plant

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend