Vesti

Nastavljaju se radovi na Trgu Kralja Milana, Sotirovski daje još jednu šansu izvođačima

Foto: City Smart
Iako je pre nekoliko nedelja najavila da će biti raskinut ugovor sa firmom koja izvodi radove na Trgu Kralja Milana, gradonačelnica Dragana Sotirovski je ipak promenila mišljenje. Ona je na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici napisala da će firmi "Bauvezen" dati šansu jer im nije u interesu da se radovi produže, već da se završe što pre.

Sotirovski je u izjavi za Tv Prva, između ostalog, govorila i o radovima na Trgu Kralja Milana, koji su se odužili. Objasnila je da je problem bio u granitu, koji se nabavlja iz Italije. Ipak, pošto je granit sada nabavljen, razloga za produžetak rokova nema. Prema njenim rečima, rok za završetak radova je 31. maj.

“Dali smo im šansu jer nam, kao gradu, nije u interesu da produžavamo radove, već da ih što pre završimo. Dakle, ukoliko 1. juna trg ne bude završen, biće puštena bankarska garancija u iznosu od 50 miliona. Onda će se tražiti novi izvođač”, kazala je Sotirovski.

Prema njenim rečima, kada se traži izvođač, potrebno je da se uđe u novu tendersku proceduru, što može da potraje. Zbog toga kaže da je cilj da se radovi što pre završe, da građani ne bi preko gradilišta prolazili do centralne zelene pijace.

Sotirovski je ranije više puta najavljivala završetak radova. A firma “Bauvezen” imala je rok do kraja 2020. godine da radove i završi. Međutim, taj rok im je produžen do 1. maja ove godine. Tada je Sotirovski rekla da je firma gradila kovid bolnice i da im treba dati šansu. Pre nekoliko nedelja, Sotirovski je iznenada rekla da će ugovor sa tom firmom biti raskinut.

Podsetimo, radovi na centralnom gradskom trgu počeli su krajem juna 2019. godine. Do sada je trg popločan granitnim pločama, posađene su sadnice drveća i postavljeno osvetljenje, a centar grada dobio je i nove kante za smeće. Takođe je završena i fontana.

Kada se marta 2020. godine započelo sa rekonstrukcijom mosta rečeno je da će radovi biti gotovi za tri do četiri meseca. Kraj radova još uvek se ne nazire, a Urbana gerila je zbog toga upisala Tvrđavski most u Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji Najduže trajanje rekonstrukcije mosta do 50 metara.

Za rekonstrukciju Tvrđavskog mosta izdvojeno je 60 miliona dinara, a celokupni radovi koštaće građane oko dva miliona evra.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 25 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 22 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 18 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend