Vesti

Obavljen tender za prvu deonicu autoputa Niš – Merdare

Кoridori Srbije objavili su javni poziv za dostavljanje ponuda za radove na izgradnji autoputa E-80 Niš – Merdare. Prva deonica ,,Auto-puta mira" biće duga 5,5 kilometara.

Koridori Srbije objavili su poziv za dostavljanje ponuda za izvođenje radova na izgradnji auto – puta E-80. Radovi će biti izvedeni na prvoj deonici puta nazvanog i ,,Auto- put mira” u dužini od 5,5,kilometara, piše u saopštenju. Navodi se da je krajnji rok za dostavljanje ponuda 25. maj, ove godine.

„Gradnja auto-puta Niš-Merdare ide sasvim po planu i rokovima koje smo najavili.Ulazimo u fazu gradnje kada će građani Niša i okoline, kao i celog Topličkog okruga videti da se ostvaruje ideja na koju su čekale generacije“, izjavio je v.d. direktor Кoridora Srbije Aleksandar Antić.

Prva faza izgradnje autoputa E80, na trasi Niš – Merdare, biće finansirana iz sredstava zajma i investicionog granta. Put će se prostirati trasom od Niša do Beloljina i biće dugačak 37,4, kilometara. U saopštenju se navodi da su sredstva za izgradnju puta Srbiji  stavljeni na raspolaganje od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB).

Kako piše u saopštenju, zajam EBRD-a iznosi 85 miliona evra, zajam EIB-a je 100 miliona evra. Dok  bespovratna sredstva od strane Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) iznose 40,6 miliona evra. Za preostale tri deonice autoputa od Niša do Beloljina, intenzivirane su aktivnosti na pripremi projektno – tehičke i tenderske dokumentacije. Očekuje  se ubrzano objavljivanje javnih poziva, navedeno je u saopštenju.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 2 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 55 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend