Obrazovanje

Maturantkinje nagrađene besplatnim polaganjem prijemnog

Departman za pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Nišu, ogranizovao je dva nagradna konkursa za maturante i studente, u okviru ,,Virtuelnih dana pedagogije". Prvo mesto na konkursu za kratak esej na temu „Izazovi obrazovanja u digitalnom okruženju“ dele maturantkinje Sara Marković iz Niša i Milica Dželatović iz Negotina. Dok je pobednica konkursa „Pedagogija u slici i reči“ studentkinja Petra Petrović. Dodela nagrada zakazana je za petak, 26. februar u 11h.

Usled jednakog broja osvojenih poena, komisija je donela odluku da prvo mesto dele dve učenice iz Negotina i Niša. Sara Marković, maturantkinja Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu kaže da je najveći izazov digitalnog obrazovanja to što je na daljinu. ,,Višečasovno provođenje ispred kompijutera i telefona, kao i teže razumemevanje lekcija koji nisu ispredavane uživo su najveći izazov onjajn predavanja. Sagovornica ističe da časove koje nastavnik uživo drži ništa ne može da zameni. Iako, priznaje, zahteva  bolju organizaciju vremena i usklađenost obaveza.

Markovićeva prvo mesto deli sa Milicom Dželatović  učenicom Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika „Rajko Bosnić“ iz Bukova, u  Negotinu. Nagrada koju su maturantkinje osvojile je   oslobađanje naknade za polaganje prijemnog ispita na Filozofskom fakultetu u Nišu. Markovićeva kaže da nagradu vidi kao priznanje i pohvalu za pisanje. Dodaje da  razmišlja o pedagogiji kao jednoj o mogućnosti pri izboru smera na fakultetu.

Drugo mesto osvojio je Darko Pavlović, učenik Pravno-poslovne škole u Nišu. Treće mesto pripalo je Jovani Stanković, učenici Tehničke škole u Knjaževcu , a četvrto Anastasiji Živković, učenici Medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“ u Nišu. Za autore radova koji su osvojili drugo, treće i četvrto mesto, obezbeđene su prigodne nagrade, u vidu knjiga u izdanju Filozofskog fakulteta u Nišu.

Najbolji rad koji oslikava pedagogiju u slici i reči pripremila je Petra Petrović studentkinja druge godine Osnovnih studija. Nagrada za osvojeno prvo mesto je eksterni hard disk. Drugo mesto pripalo je Nataliji Milojević studentinji četvrte godine Osnovnih akademskih studija. Druga nagrada su knjige u izdanju fakulteta.

Na konkurs je pristiglo 11 učeničkih radova. Ocenjivanje radova realizovala je tročlana komisija u sastavu: prof. dr Jelene Maksimović, doc. dr Dragane Jovanović i doc. dr Marije Marković.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali