Obrazovanje Promo

Akademijom “mekih veština” do lakšeg zaposlenja

Kako bi omogućili studentima sa završnih godina i onim starijim da steknu neophodne veštine za buduće razgovore za posao, javne nastupe i komunikaciju uopšteno, iz Udruženja studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC LC Niš) organizovali su Akademiju mekih veština (Soft Skills Academy) u onlajn formatu u toku predstojećeg vikenda, od 8. do 9. maja, i narednog od 15. do 16. maja. Gošća na City Smart radiju je bila Dunja Stošić, predstavnica EESTEC-a i koordinator ovog događaja.

Iako postoje mišljenja da je neko rođen pod “srećnom zvezdom”, pa mu razgovori za posao idu od ruke, bez treme i nervoze, iz Akademije mekih veština (Soft Skills Academy) ohrabruju i one nesigurne, jer je sve moguće uz vežbu i rad na sebi. Akademija je zamišljena u vidu interaktivnih radionica koju će voditi priznati stručnjaci iz više oblasti.

Dunja Stošić “meke veštine” ili “soft skills” objašnjava kao sve ono što jednu osobu čini kompletnom ličnošću.

“To je ono o čemu ljudi ne razmišljaju često, ali su one presudne za sutradan”, kaže Dunja i dodaje da, iako se mnogim studentima čini da je još uvek to vreme za traženje poslova daleko, sada idealan trenutak da počnu da rade na sebi.

Na ovaj način su, kako kaže, već sada biti podstaknuti da razmišljaju o osnivanju svog biznisa. “Veštine su neophodne i nerazdvojive od ličnosti, kao što su veštine govorenja ili liderstva”, dodaje.

Kroz radionice će se, najavljuje, govoriti o upravljanju stresom na poslu, rešavanju konflikta i “multitaskingu”.

“Teme će biti raznovrsne, od liderstva u savremenom društvu o kojima ćemo slušati prvog dana, do primene mekih veština u digitalnim kanalima komunikacije, a slušaćemo i o kritičkom razmišljanju, networking-u i stresu”, pojašnjava.

Seminari poput ovog su, kaže Dunja, višestruko korisni, jer često poslodavcima upravo ta stavka u CV-u bude ključna u odluci da zaposle kandidata.

“Kompanije koje čitaju Vaš Cv će itekako obratiti pažnju na to šta ste stavili i pod slobodnim aktivnostima, ili ako ste bili članovi nekih organizacija ili ako ste učestvovali u nizu nekih događaja poput ovog”, navodi kao primer Stošić.

Prijave za ovaj kurs su sada popunjene, ali će sva predavanja biti obezbeđena onlajn. Akademija će se održati od 8. do 9. maja i od 15. do 16. maja, a po završenom seminaru svako od kandidata će dobiti sertifikat. Seminar će se ove godine održati online.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Prince
Za 1 minut

I Wanna Be Your Lover

Prince
Vaya Con Dios
Za 4 minuta

Forever Blue

Vaya Con Dios
Whitney Houston
Za 8 minuta

Didn't We Almost Have it All

Whitney Houston
Alessia Cara
Za 13 minuta

Here

Alessia Cara
Kovacs
Za 16 minuta

Diggin

Kovacs

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend