Obrazovanje

Đaci i naredne nedelje u školskim klupama, ekskurzije moguće ako je škola u zelenoj zoni

Foto;: arhiva
Ministar prosvete, Branko Ružić izjavio je da će se nastava u Srbiji i sledeće nedelje odvijati neposredno, odnosno da će đaci ići u škole.

Ružić je za RTS kazao da se već tri nedelje nastava odvija u školama, a da je to pokazatelj delovanja preventivnih mera, discipline i entuzijazma nastavnika i odgovornosti dece. Prema njegovim rečima  u Srbiji trenutno zaraženo oko 1.000 dece školskog uzrasta, što je oko 0,15 odsto.

“Mnogo je važnije da putem edukacije i sinergijom i radom sa nastavncima i učenicima promovišemo i podižemo svest, kako kod nastavnika tako i kod dece, o potrebi borbe protiv virusa i da je jedini civilizovani način da se izborimo s tim, a to je vakcinacija“, naglasio je ministar.

Dodao je da trenutno u 80 odsto škola u Srbiji nema nijednog slučaja zaraze koronavirusom. “To govori o tome da je sistem vitalan, ali to ne znači da može da bude izuzet iz čitavog društva i zato je važno da se sve mere poštuju“, istakao je Ružić.

Što se tiče ekskurzija, ministar je rekao da su one teoretski moguće ukoliko je škola u zelenoj zoni, kao i lokalna samouprava odnosno destinacija u kojoj ekskurzija odnosno nastava u prirodi treba da se održi ali je to suštinski mnogo komplikovanije izvesti.

Podsetimo zbog nešto bolje epidemiološke situcije u školama Republički krizni štab je doneo odluku da raspust za sve učenike počne 31. decembra i traje do 24. januara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 31 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 24 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 20 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend