Obrazovanje

Đaci iz Leskovika umesto u trošnoj školi tokom zime u gradskom objektu

Učenici isturenog odeljenja Osnovne škole "Vojislav Ilić Mlađi" u Leskoviku preseliće se iz stare neuslovne zgrade u kojoj pohađaju nastavu u zgradu nekadašnjeg Doma kulture, dok problem škole ne bude rešen.

Škola postoji nešto manje od jednog veka, kažu meštani, a vreme je nije štedelo te je zgrada oronula, zidovi ispucali, a krov prokišnjava. Pored toga u školi nema mokrog čvora te su učenici prinuđeni da koriste poljski toalet.

“Naš najveći problem je naša škola. Sama škola spolja nimalo lepo ne izgleda, a unutra je još gore. Krov prokišnjava, deca su prinuđena da koriste poljski toalaet, a pritom nemaju ni gde da operu ruke”, kaže jedna meštanka.

Zbog toga su se obratili nadležnima koji su im obećali rešenje, a do tada odlučili da učenike premeste u nekadašnji Dom kulture koji je nedavno prešao u vlasništvo grada.

“Rešili smo problem imovine nekadašnjeg prostora Doma kulture ili Zemljoradničke zadruge, sada je taj prostor gradski i upravo ga renoviramo. U njemu ćemo smestiti decu tokom zime”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Prema njenim rečima Direkcija za izgradnju zgrade će uraditi predračun za izgradnju nove škole, koja bi ovde trebalo da bude izgrađena, a iz budžeta GO Crveni Krst, na čijoj se teritoriji nalazi škola biće izdvojeno 150.000 za renoviranje.

Školu u Leskoviku trenutno pohađa osmoro dece.

Na problem runirane škole u Leskoviku reagovala je i opozicija.

Odbornik koalicije “Niš moj grad” Branislav Jovanovič  kritikuje vlast i kaže da je frapantno da  Grad ima para da gradi jeftine i socijalne stanove gde će se baškariti deca gradskih odbornika, a za seosku školu nema para, aludirajući na stan u ulici Majakovskog koji je po nižoj ceni od tržišne kupio i zet gradonačelnice.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Counting Crows
Za 0 minuta

Mr. Jones

Counting Crows
Morten Harket
Za 4 minuta

Do You Remember Me

Morten Harket
Diys
Za 8 minuta

At Night

Diys
Riovolt
Za 12 minuta

It Ain't Over Till It's Over

Riovolt
Dusty Springfield
Za 15 minuta

Son of a Preacher Man

Dusty Springfield

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend