Obrazovanje

Đaci od ponedeljka ponovo u školskim klupama

Foto: Pixabay
Od ponedeljka, 22. novembra, u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije učenici će pohađati nastavu po prvom neposrednom modelu, što znači da će svi učenici biti u odeljenju, rekao je za RTS pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

Pašić je kazao da je Tim za škole utvrdio da je došlo do postepenog poboljšanja epidemijske situacije i ubrzanog smanjenja pozitivnih slučajeva, što je ohrabrujuće.

“Od ponedeljka, 22. novembra, u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije učenici će pohađati nastavu po prvom neposrednom modelu, što znači da su svi u odeljenju zajedno”, kazao je Pašić.

Dodao je da su izuzetak one škole u kojima je zbog zaraženih učenika došlo do podele odeljenja te se nastava odvija po kombinovanom modelu, kao i ona odeljenja u kojima ima više zaraženih učenika te se nastava odvija onlajn.

Naveo je da je mali broj kovid pozitivne dece u školama, to je oko 0,2 odsto od ukupne populacije i naglasio da se deca ne zaražavaju u školama.

“Imali smo 11 odeljenja koja su prešla na onlajn, 88 odeljenja se podelilo na grupe A i B i šest od tih podeljenih je prešlo na onlajn. To su mali procenti”, kaže Pašić dodajući da je raspust imao neke efekte.

Kada je reč o zimskom raspustu pomoćnik ministra kaže da nije bilo reči o tome hoće li raspust biti produžen ili pomeren, te da to biti jedna od tema na narednoj sednici Kriznog štaba.

Podsetimo epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tidorović kazao je da će na narednoj sednici Kriznog štaba predložiti da raspust počne 15. umesto kao do sada 31. decembra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jace Everett
On Air!

Bad Things

Jace Everett
Zombies
Za 2 minuta

She's Not There

Zombies
Pavlov's Dog
Za 5 minuta

Julia

Pavlov's Dog
Marillion
Za 8 minuta

Kayleigh

Marillion
Eros Ramazzotti
Za 11 minut

Cose Della Vita - Can't Stop Thinking of You (Duetto Con Tina Turner)

Eros Ramazzotti

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend