Obrazovanje

Đaci Pravno-poslovne škole iz Niša najbolji matematičari Srbije

Dvoje učenika Pravno-poslovne škole iz Niša, koji pohađaju prvu i treću godinu, osvojili su prva mesta, dok su još dve srednjoškolke sa druge i četvrte godine drugoplasirane na Republičkom takmičenju iz matematike. U celokupnom plasmanu , đaci ove škole osvojili su i prvo mesto ekipno, saopštili su iz ove škole. Još jedna učenica ove škole Martina Mišić, koja pohađa četvrti razred, zauzela je drugo mesto na Republičkom takmičenju iz statistike.

Učenik prvog razreda Marko Dojčinović je osvojio prvo mesto za njegov razred. On je bio najbolji na Republičkom takmičenju za taj uzrast. Prvo mesto osvojila je i Tijana Andrejević, koja pohađa treći razred. Anđela Popović sa druge godine srednje škole drugoplasirana je na takmičenju iz matematike. Učenica četvrtog razreda Marija Ignjatović takođe je bila druga na takmičenju.

U konkurenciji osam škola, prvo mesto u ekipnom plasmanu zauzela je niška Pravno-poslovna škola. Takmičenje je održano 23. i 24. aprila u Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu.

A na takmičenju iz statistike koje je u petak i subotu bilo održano u Brusu, učenica ove škole Martina Mišić osvojila je drugo mesto uprkos velikoj konkurenciji. Iz Pravno-poslovne škole su naveli da su zadovoljni rezultatom kada se uzme u obzir činjenica da je vremena za pripremu bilo malo i da je Mišićeva statistiku imala samo u prvom razredu, dok je pobednik predmet slušao i u trećem razredu, ali i u završnoj godini.

Na takmičenju je bilo najviše učesnika u okviru zajednice ekonomskih, pravno-birotehničkih i ugostiteljsko turističkih škola.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jp Cooper
Za 2 minuta

Little Bit of Love

Jp Cooper
Rare Earth
Za 5 minuta

Nice to Be With You

Rare Earth
Scott Mckenzie
Za 7 minuta

San Francisco

Scott Mckenzie
Kurt Maloo
Za 11 minut

Day of the Man With a Heart of Gold

Kurt Maloo
Moloko
Za 14 minuta

I Want You

Moloko

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend