Obrazovanje

Dodeljene nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola

Učenici osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili zavidne rezultate u prethodnoj školskoj godini nagrađeni su za svoj trud, a priznanja su im uručena na svečanosti u Oficirskom domu.

Niški osnovci i srednjoškolci su prethodne godine ostvarili su značaj rezultat u brojnim oblastima i u Niš doneli 452 nagrade sa razlih takmičenja. Na ponos roditelja, nastavnika i škola, 345 učenika primilo je nagrade na svečanoj dodeli.

Nagrađeni učenici ističu  da ništa nije teško, kada se radi srcem, a priznanja su im samo podsticaj da nastave da se trude. Jedan od nagrađenih ulenika sa kojim smo razgovarali, kaže da se do sada takmičio samo u jednoj oblasti, ali će se nadalje oprobati i drugim.

„Nagrada mi dosta znači, jer me podstakla da se prijavim i na druga takmičenja u kojima ću verujem ostavariti uspeh. Do sada išao na takmičenja iz srpskog jezika, a najbolji ezultat mi je treće mesto na republičkom takmičenju prethodne godine“, kazao je učenik petog razred OŠ „Stefan Nemanja“.

Pavle, učenik Prve niške Gimnazije Stevan Sremac otkriva nam u razgovoru da mu leže i društvene i prirodne nauke, te se zato i opredelio za  odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za istoriju i geografiju. Mala, ali odabrana grupa, talentovanih  učenika, posvećeni nastavnici i zanimljivo gradivo, za ovog srednjoškolaca su izazov koji, kako kaže, savladava sa svim peticama.

Priznanje koje je dobio vidi kao podsticaj, da nastavi da se trudi i radi na sebi.„Nagrada mi predstavlja veliku čast. Inače pohađam Gimnaziju ꜥStevan Sremacꜥ, specijalizovano odeljenje za učenike nadarene za istoriju i geografiju, ima nas svega petnaest. Za mene je ovo zanimljiv izazov, zato što imam određene nove predmete, ali volim istoriju i geografiju i time ću se baviti i u budućnosti“, istiće sagovornik.

Ukupan iznos sredstava dodeljen učenicima osnovnih i srednjih škola iznosi 3.776.000 dinara. Osnovne škole imaju 168 učenika sa 194 osvojenih nagrada,a srednje 177 učenika i 258 nagrada.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Alannah Myles
Za 2 minuta

Black Velvet

Alannah Myles
Platters
Za 6 minuta

The Great Pretender

Platters
Taj Mahal
Za 9 minuta

Don't Call Us

Taj Mahal
JJ Cale & Eric Clapton
Za 13 minuta

Don't Cry Sister

JJ Cale & Eric Clapton
Dejan Cukic
Za 16 minuta

Fantastican Dan

Dejan Cukic

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend