Obrazovanje

Dodelom povelja najboljim studentima obeleženo 57 godina rada Univerziteta u Nišu

Dodelom povelja najboljim diplomiranim studentima na zajedničkoj svečanoj sednici Saveta i senata Univerziteta, obeleženo je 57 godina uspšenog postojanja i rada te obrazovne ustanove

„Povelju Univerziteta danas dobija trinestoro najboljih studenata niškog Univerziteta. Oni su pokazali svojim radom da su najbolji i siguran sam da će u naći neko dobro radno mesto skladno svojim afinitetima i kompetencijama“, kazao je Dragan Antić, rektor  Univerziteta.

Studenti sa kojima smo razgovarali ističu da je nagrada priznanje za njihov dugogodišnju trud, rad i zalaganje. „Pre svega ova nagrada je podstrek za dalji rad. Mislim da je ovo kruna jedne cele generacije akademaca“, kaže Petar Miljković, najbolji diplomac Mašinskog fakulteta.

Mladi ističu da im je želja da ostanu u svojoj zemlji i doprinesu njenom razvoju. „Budućnost svakog društva jedu mladi, talentovani ljudi, laureati kakvi danas primaju nagradu, pa se ja nadam da naš Grad, a s tim i država neće ovakmu mogućnost prokockati“, Stefan Đurić, najbolje diplonirani student Fakulteta zaštite na radu.

Dodaje da su mladi nažalost primorani da napuste zemlju iz koje su potekli jer za njih često nema mesta, iakao su najbolji. „Mladi ljudi odlaze jer iako najbolji ne mogu da nađu posao u struci u sopstvenoj državi, pa postaju budućnost, neke druge države, te se nadam da će konačno neko to prepoznati i zadržati zadržati one koji treba da ostanu i grade zemlju“, zaključuje Đurić.

Podsetimo, Univerzitet u Nišu je osnovan 15. juna 1965. godine. Njegovim osnivanjem zaokružuje se jedan značajan, po mnogo čemu pionirski, period u novijoj istoriji grada koji počinje 1960. godine formiranjem prvih niških fakulteta pod okriljem Univerziteta u Beogradu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kmaro
Za 3 minuta

Femme Like You

Kmaro
Al Green
Za 7 minuta

Let's Stay Together

Al Green
Bane Lalic & Mvp
Za 10 minuta

Celu Noc I Celi Dan

Bane Lalic & Mvp
Iriefm
Za 14 minuta

Putevi

Iriefm
Robbie Nevil
Za 18 minuta

Wot's it to Yai

Robbie Nevil

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend