Obrazovanje

Ekonomska škola dobila digitalnu učionicu

Zahvaljujući donaciji Eurobanke, Ekonomska škola u Nišu dobila je digitalnu učionicu. Donacija je realizovana u okviru društveno odgovornog projekta "Škola kao nacrtana za vas", a cilj je da se poboljša kvalitet onlajn nastave i unaprede digitalne veštine učenika.

“Uz podršku ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i naših klijenata korisnik humanitarne Mastercard kreditne kartice Eurobank Veliko srce, ovoj školi smo obezbedili neophodnu opremu vrednui  više od milion dinara, koja će poboljšati kvalitet njhovog obrazovanja”, kazala je Slavica Pavlović, predsednik izvršnog odbora Eurobanke

Ona ističe da na ovaj način Banka potvrđuje svoje strateško opredeljenje da ulaže u razvoj mladih ljudi i stvara bolje uslove na putu njihovog usavršavanja.

O značaju digitalne učinoce za razvoj digitalne pismenosti, ali i poboljšaljanja kvaliteta nastave govorio je Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za srednje obrazovanje.

“Zahvalni smo Eurobanci na podršci koju pruža ekonomskim školama širom Srbije. Računarska oprema za digitalnu učionicu biće od velikog značaja za učenike i profesore Ekomonske škole u Nišu, jer će poboljšati kvalitet rada i učenja, ali unaprediti digitana znanja i veštine”, kazao je Blagojević i dodaje da proces digitalizacije veoma važan kako bismo imali kvalitetnije i bolje obrazovanje.

Učenici Ekomonske škole kažu da im ovakva donacija puno znači jer će moći da razviju nove veštine i steknu nova znanja. “Tehnologija se stalno razvija , a veliki broj vannastavnih aktivnosti uključuju rad na računaru, te nam je  dobra oprema neophodna”, kazala je Anastasija Kostić, učenica ove škole.

Tokom četiri godine koliko se sprovodi projekat “Škola kao nacrtana za vas” opremljeno je devet računarskih kabineta u osam srednjih škola u sedam gradova Srbije. U te svrhe je izdvojeno preko 8,2 miliona dinara, a samo je u opremanje digitalne učionice u Nišu uloženo preko milion dinara.

MasterCard kartica “Eurobank Veliko srce” je kreditna kartica koja ima dodatnu humanitarnu vrednost. Svaki put kada korisnik nešto plati ili podigne novac na bankomatu, Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u srednje škole širom zemlje. Sredstva su namenjena za opremanje i modernizaciju učionica i kabineta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 49 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 45 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 41 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend