Obrazovanje

Fondacija Slavko Ćuruvija organizuje program plaćene prakse za studente novinarstva

Foto: Pixabay
Slavko Ćuruvija fondacija organizuje program plaćene prakse za studente i studentkinje treće godine novinarstva Univerziteta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Stipendija podrazumeva dvomesečnu plaćenu praksu u partnerskim medijima Fondacije.

Studenti koji budu prošli u program stipendiranja će svoju praksu odraditi u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2023. godine. Zainteresovani studenti treba da pošalju motivaciono pismo i CV na adresu konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs. Rok za predaju prijave je 19. maj.

Redakcije u kojima će studenti moći da obave praksu jesu City Smart media za studente sa Univerziteta u Nišu. Cenzolovka i FoNet za studente iz Beograda, kao i Radio 021 za studente novosadskog Univerziteta.

Program plaćenih studentskih praksi podrazumeva dnevni praktični angažman u partnerskim redakcijama na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka, u saradnji sa urednicima. Angažman će biti prilagođen obavezama studenata na fakultetima. Studenti će raditi uz mentorsku podršku novinara i urednika.

Dragan Jevremovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Osvajaci
Za 1 minut

Dusa Kad Izneveri

Osvajaci
Regata
Za 5 minuta

Andrea

Regata
Patti Smith Group
Za 9 minuta

Because the Night

Patti Smith Group
Emerson, Lake & Palmer
Za 12 minuta

C'est La Vie

Emerson, Lake & Palmer
E Play
Za 16 minuta

Aut

E Play

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend