Obrazovanje

Gimnazijalci Sremca igraju „Društvo mrtvih pesnika“ u humanitarne svrhe večeras u Narodnom pozorištu

„Društvo mrtvih pesnika” je pozorišna predstava dramske sekcije Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ . Njenim izvođenjem učenici su uveličali obeležavanje 145 godina najstarije niške gimnazije, a zatim ih je uvrstila među 10 najboljih gimnazijskih dramskih trupa. Čekajući rezultate sa takmičenja u Kragujevcu, gde su zablistali, svoju misiju nastavljaju humanitarnim izvođenjem predstave, u petak, 12. aprila od 20 sati u Narodnom pozorištu. Cena humanitarne ulaznice je 300 dinara, a sav prihod namenjen je deci oboleloj od raka.

Predstava je urađena po filmu Pitera Vira, scenariju Toma Šulmana i motivimima dramatizacije teksta Maje Bunjac. Postava broji trinaestoro učenika, članova dramske sekcije Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“, koju vodi profesorka srpskog jezika i književnosti Danijela Gašević.

Predstavu su prvi put izveli u novembru prošle godine, na Svečanoj akademiji povodom velikog jubileja 145. godina gimnazije. Tada su doživeli prve ovacije! Zatim su se plasirali na takmičenje dramskih sekcija koje se svake godine održava u Kragujevcu. Nastupuli su ovog ponedeljka i ostavili snažan utisak na publiku. Reč žirija se još čeka.

Kakav god plasman bio, niški gimnazijalci već su napravili veliki uspeh svojom predstavom, a on je i u velikom zalaganju svih članova sekcije, neverovatnoj energiji i umeću profesorice Danijele Gašević i u velikoj ljubavi prema glumi.

I nije ovo prvi put da dramska sekcija igra predstave u humanitarne svrhe, bilo ih je više, poput one koju su odigrali baš 12 aprila, ali 2019. godine u Pozorištu lutaka, kada su sa isto toliko energije i ljubavi maestralno izveli  predstavu ’’Putujuće pozorište Šopalović’’.

Ovog petka u niškom Narodnom pozorištu igraće za decu obolelu od raka. Cena ulaznice je 300 dinara, a na ulazu u pozorište biće postavljena i kutija za humanitarne priloge, te svako može donirati prema svojim mogućnostima.

Dođite i vi da ih podržite u još jednoj humanitarnoj misiji! I ne zaboravite „šta god da vam neko kaže, reči i ideje mogu promeniti svet! Carpe diem!“

Zorica Milenković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

John Lee Hooker & Carlos Santana
Za 0 minuta

The Healer

John Lee Hooker & Carlos Santana
Shania Twain
Za 5 minuta

I'm Gonna Getcha Good!

Shania Twain
Cyndi Lauper
Za 9 minuta

I Drove All Night

Cyndi Lauper
Eros Ramazzotti feat. Ricky Martin
Za 13 minuta

Non Siamo Soli

Eros Ramazzotti feat. Ricky Martin
Mano Negra
Za 16 minuta

Mala Vida

Mano Negra

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend