Obrazovanje

Gimnazijalke “Sremca” prepune utisaka nakon lingvističkog boravka u Francuskoj

Foto: Mondolinguae
Učenice Prve niške gimnazije "Stevan Sremac” podeliće svoje utiske sa lingvističkog boravka u Žeksu, u petak 8. aprila od 19:30č. Gimnazijalke su u tom gradu boravile od 11. do 25. februara ove godine zahvaljujući stipendijama koje su dobile od bivšeg đaka Gimnazije, Nebojše Jovanovića, danas vlasnika škole stranih jezika u Žeksu.

Na skupu ovog petka Milica Marković i Jelena Stefanović iz Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”, kao i učenica Gimnazije “9.maj” Hristina Radenković, podeliće  svoje impresije sa  putovanja, tokom kojeg su pohađale školu francuskog jezika, ali su mogle i da se upoznaju sa kulturom i lepotama tog dela Francuske.

“Tokom ovog putovanja imale smo priliku da obiđemo Ženevu, Ansi, Lozanu i još mnoga mesta u regionu Rona-Alpi. Putujući otkrivale smo čari francuske kuhinje i francuske umetnosti, posebno tokom posete dvorcu velikog filozofa Voltera. Na časovima smo se posvetili francuskoj i engleskoj književnosti kroz razgovore sa divnim profesorima koji su nas dočekali u školi MondoLinguae u Žeksu”, kažu učenice.

Podsetimo, u novembru 2019. godine, povodom Dana škole, bivši đak  Prve niške gimnazije Nebojša Jovanović dodelio je četiri stipendije učenicima koji su zabeležili uspehe na takmičenjima iz
francuskog jezika.

Nebojša je francuski zavoleo upravo u našoj Gimnaziji, kao đak prof. Vesne Tošić, a zatim je upisao studije najpre u Beogradu, a zatim i u Francuskoj, na Sorboni. Doktorirao je u Lozani. Danas živi i radi u Žeksu, a vlasnik je privatne škole stranih jezika.

Ovim stipendijama želeo je da motiviše talentovane đake i pomogne im u usavršavanju francuskog jezika. Prezentaciji će  pored  učenica prisustvovati i Nebojša Jovanović, kao i direktorka škole MondoLinguaeu Nišu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 8 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 5 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 1 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 57 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend