Obrazovanje

Javni čas odeljenja za scenske i audio-vizuelne umetnosti Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”

Foto: Prva niška gimnazija "Stevan Sremac"
Javni čas odeljenja za scenske i audio-vizuelne umetnosti Prve niške gimnazije "Stevan Sremacˮ održaće se u četvrtak 21. aprila od 20 sati u svečanoj sali škole.

Javni čas će biti svojevrsna retrospektiva rada učenika prve generacije ovog odeljenja, u kome se neguju kreativnost i talenti u različitim oblicima audio-vizuelnih umetnosti.

“Biće to prilika da osetimo deo atmosfere sa časova scenske i audio-vizuelne umetnosti kroz scenski nastup učenika ovog odeljenja. Takođe, videćemo izložbu fotografija i video i filmske radove koji su nastali tokom ove školske godine”, kažu iz Gimnazije.

Času će prisustvovati i profesori stručnih predmeta, pod čijim je mentorstvom i pripremljen ovaj javni čas, dramaturg Spasoje Ž. Milovanović, direktor Narodnog pozorišta u Nišu, i prvak drame Narodnog pozorišta u Nišu Aleksandar Mihailović.

Kako se navodi u saopštenju očekuje se dolazak predstavnika Grada Niša, Školske uprave, kao i predstavnika značajnih niških institucija kulture i obrazovanja.

Podsetimo, odeljenje za scenske i audio-vizuelne umetnostije otvoreno ove školske godine, a iz Prve niške gimnazije ističu da interesovanje  đaka za upis u pomenuto odeljenje ne jenjava.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 36 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 33 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 29 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 25 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend