Društvo Obrazovanje Promo

“Job Fair – tvoja karijera počinje ovde”, šansa za diplomce da pronađu svoj poziv

Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnološkog fakulteta ,,Job fair - tvoja karijera počinje ovde", ove godine održaće se u onlajn formatu, a sa predstavnicima organizacije "BEST" i glavnim organizatorima događaja, razgovarali smo o tome zašto je važno posetiti ovogodišnji sajam.

Nakon, za mnoge, najlepšeg perioda života – studiranja, kreće onaj manje lep i jako važan deo, a to je potraga za poslom. Diplomci bez iskustva uglavnom bojažljivo ispituju šta je to čime bi mogli da se bave i šta se to od njih očekuje na potencijalnim poslovima. Iz tog razloga je osnovan Sajam poslova i stručnih praksi “Job Fair”, u organizaciji  Udruženja studenata tehnike Evrope – Best.
Trinaesti po redu sajam posetioci će moći da posete na onlajn platformi, 22. i 23. marta 2021. godine.

,,Budući da se suočavamo sa epidemijom koronavirusa, rešili smo da ove godine pređemo na onlajn format jer nismo hteli da dovodimo ničije zdravlje u pitanje. Takođe, sajam je malo pomeren. Do sada se održavao prvog ponedeljka u martu, a sada će se održati od 22. do 23. marta”, rekao je za City Smart radio organizator događaja Lazar Antonijević.

Naglašava da nije potrebno nikakvo prijavljivanje, već se putem linka može pristupiti platformi.

Prema rečima Emilije Vujović na sajmu poslova će biti predstavljene prezentacije različitih kompanija, ali će zainteresovani imati priliku da se upoznaju sa radom studentske organizacije BEST.

Takođe, u toku je regrutacija novih članova u organizaciju BEST, pa je kako kažu,to još jedna dobra šansa koju mladi i ambiciozni ne smeju propustiti.

,,Na kraju prvog dana biće tribina u vezi sa kompanijama, a na kraju drugog dana će tema biti kako naći prvi posao nakon studija, što smatram da je bitno za postdiplomce”, ističe Emilija.

Na sajmu se najviše mogu naći poslovi iz sfera IT- ja, ali Lazar ohrabruje i one koji nisu sa tehničkih fakulteta da posete sajam jer nije isključivo da firme traže radnike i iz druguh sfera. Svaka kompanija će imati svoj štand gde će posetioci moći da ih posete,  pročitaju osnovne informacije i da pogledaju trenutno otvorene pozicije. Na svakom onlajn štandu će klikom na ikonu moći da se prijave za detaljnije informisanje.

Ono po čemu se ovaj Sajam takođe razlikuje je to što zainteresovani mogu da stupe u kontakt sa potencijalnim poslodavcima i saznaju više o radnim mestima.

Ovi ambiciozni mladi ljudi napravili su sami platformu na kojoj će se održati sajam, na šta su posebno ponosni. ,, Hteli smo da prenesemo sam duh sajma,  da što je bolje moguće podseća na sajam koji bi se održao uživo, pa smo se odlučili da napravimo svoj sajt”, kaže Lazar.

Više informacija o samom sajmu i njegovom sadržaju, kao i sve novosti o kompanijama i pokroviteljima možete pronaći na zvaničnom sajtu sajma www.jobfairnis.rs.

Sve podatke koje budu ostavili u Job Fair bazi biće čuvani u skladu sa Zakonom o zaštiti podata ka o ličnosti.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 45 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 42 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 38 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 34 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend