Kultura Obrazovanje

Kultivisanje duha – Pozorište nagradilo učenike generacije ulaznicama za predstave u novoj sezoni

Narodno pozorište, kao stecište kulturnog života u gradu nagradilo je 19 učenika generacije niških srednjih škola ulaznicama za predstave i otvorilo im vrata u jedan posve drugačiji svet - svet Talijine umetnosti. Maturanti će od jeseni imati priliku da pogledaju pet predstava koje će se naći na pozorišnom repertoaru od naredne sezone.

Nadam se da će ovo  postati jedna divna tradicija jer na taj način stimulišemo ono što jeste najblje i najznačajnije u svakom društvu, a to su mladi ljudi koji nam dolaze sa svojom energijom, znjanjem, talentom i verom da ovaj svet može biti bolji”, kazao je Spasoje Ž. Milovanović, upravnik Narodnog pozorišta u Nišu.

Najbolji đaci niških srednjih škola nisu krili radost zbog nagrada koja kako kažu odgovara njihovim afinitetima, jer je umestnsost ta koja boji život. “Svaka nagrada puno znači posebno kada neko prepozna trud i rad koji ste uložili”, kaže Anđela Vučić đak generacije Umetničke škole i dodaje da je nagrada u vidu ulaznica za pozorišne predstave jako obradovala jer je i sama ljubitelj dramske umetnosti.

Anđela, koja je inače pohađala smer Grafički dizajn ističe da će nastaviti usavršavanje u sferi umetnosti, a od jeseni će đačku knjižicu zameniti indeksom Umetničkog fakulteta. na pitanje da li će ostati u Srbiji, sagovornica zagonetno kaže da će krenuti putem umetnosti, te ako je on odvede van granica naše zemlje, njime će i poći.

Još jedan od nagrađenih, maturant Trgovinske škole ističe da je nagrada vetar u leđa i podstrek za dalji rad. “Nagrada puno znači, posebno kada se četiri godine trudite, radite, zalažete i žrtvujete za nešto, a onda to bude prepoznato. Meni kao ljubitelju pozorišne umetnosti ova lepa nagrada itetakako znači jer ću od naredne sezone moći da uživam u predstavama znajući da sam to zaslužio svojim radom” , kaže Andrej  Jotov.

Maturant nam je u razgovoru otkrio da planira da upiše Filozofski fakultet, a želja mu je kako kaže da pohađa studije Istorije.

Najolji učenici srednjih škola dobili  su po dve ulaznice za pet repriznih predstava u narednoj sezoni, a osim toga, dobili su i poklone od zlatare “Stanimirović”.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 3 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 6 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 9 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 18 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend