Obrazovanje

Ministar prosvete odgovorno tvrdi da virus ne dolazi iz škola

Foto;: arhiva
Epidemiološka situcija u školama nije alarmantna, jer je procenat zaražavanja oko 1,5 odsto, izjavio je ministar prosvete Branko Ružić, prilikom zvanične posete Nišu. Prema njegovim rečima, ukoliko se i donese odluka o uvođenju onlajn nastave, biće izuzeti predškolci i đaci nižih razreda osnovne škole.

“Već druge nedelje u septembru smo imali 27 srednjih škola koje su bile na kombinovanom modelu pa čak i tri jedinice lokalne samopurave gde smo imali potpunu onjajn nastavu u srednjim školama. Prethodne nedelje je taj broj pao na 3, a sada je pridodat i Niš pa ih je 4”, kazao je ministar prosvete Branko Ružić.

Prema njegovim rečima situacija u školama nije alarmantna, a procenat zaraženih  je oko 1,5 odsto. Ministar je kazao da se na Kriznom štabu govorilo i o uvođenju onlajn nastave na nedelju do dve, ali čak i da do toga dođe neće se odnositi na predškolske ustanove i učenike nižih razreda osnovne škole.

On je najavio sastanak sa predstavnicima medicinskog dela Krizog štaba u četvrtak. “Reč struke će biti ona koja će opredeljivati buduće modele nastave koje ćemo primenjivati u Srbiji. Odgovorno tvrdim da virus ne dolazi iz škola, jer je jasno da virus isključivo dobijamo spolja,” naglašava Ružić.

Ministarističe  ističe da je jedini način da se pobedi virus vakcinacija. Prema njegovim rečima među prosvetim radnicima koji su primili vakcinu najveći je procenat zaposlenih na visokošloskim ustanovama, dok je ukupan broj vakcinisanih u prosveti 50 osto što je, kaže ministar nedovoljno.

Na pitanje novinara da li Ministarstvo prosvete može da predloži obaveznu vakcinaciju prosvetnih radnika, ministar kaže da nisu u poziciji da to učine, ali da mogu da apeluju na sve da budu odgovorni prema sebi i drugima.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Mambo All Stars And a.Banderas
Za 3 minuta

Bella Maria of My Soul

Mambo All Stars And a.Banderas
Francoise Hardy
Za 7 minuta

Comment Te Dire Adieu

Francoise Hardy
Badfinger
Za 9 minuta

Without You

Badfinger
Def Leppard
Za 14 minuta

When I'm Dead And Gone

Def Leppard
Lucius
Za 17 minuta

Tempest

Lucius

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend