Obrazovanje

Ministar prosvete odgovorno tvrdi da virus ne dolazi iz škola

Ministar prosvete, Branko Ružić Foto: arhiva
Epidemiološka situcija u školama nije alarmantna, jer je procenat zaražavanja oko 1,5 odsto, izjavio je ministar prosvete Branko Ružić, prilikom zvanične posete Nišu. Prema njegovim rečima, ukoliko se i donese odluka o uvođenju onlajn nastave, biće izuzeti predškolci i đaci nižih razreda osnovne škole.

„Već druge nedelje u septembru smo imali 27 srednjih škola koje su bile na kombinovanom modelu pa čak i tri jedinice lokalne samopurave gde smo imali potpunu onjajn nastavu u srednjim školama. Prethodne nedelje je taj broj pao na 3, a sada je pridodat i Niš pa ih je 4“, kazao je ministar prosvete Branko Ružić.

Prema njegovim rečima situacija u školama nije alarmantna, a procenat zaraženih  je oko 1,5 odsto. Ministar je kazao da se na Kriznom štabu govorilo i o uvođenju onlajn nastave na nedelju do dve, ali čak i da do toga dođe neće se odnositi na predškolske ustanove i učenike nižih razreda osnovne škole.

On je najavio sastanak sa predstavnicima medicinskog dela Krizog štaba u četvrtak. „Reč struke će biti ona koja će opredeljivati buduće modele nastave koje ćemo primenjivati u Srbiji. Odgovorno tvrdim da virus ne dolazi iz škola, jer je jasno da virus isključivo dobijamo spolja,“ naglašava Ružić.

Ministarističe  ističe da je jedini način da se pobedi virus vakcinacija. Prema njegovim rečima među prosvetim radnicima koji su primili vakcinu najveći je procenat zaposlenih na visokošloskim ustanovama, dok je ukupan broj vakcinisanih u prosveti 50 osto što je, kaže ministar nedovoljno.

Na pitanje novinara da li Ministarstvo prosvete može da predloži obaveznu vakcinaciju prosvetnih radnika, ministar kaže da nisu u poziciji da to učine, ali da mogu da apeluju na sve da budu odgovorni prema sebi i drugima.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Romy
Za 2 minuta

Enjoy Your Life

Romy
Phoebe Green
Za 6 minuta

So Grown Up

Phoebe Green
Frankie Goes to Hollywood
Za 9 minuta

War

Frankie Goes to Hollywood
Jimmy Somerville & Marc Almond
Za 12 minuta

I Feel Love

Jimmy Somerville & Marc Almond
Nelly Furtado
Za 16 minuta

Say it Right

Nelly Furtado

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend