Obrazovanje

Ministar prosvete: Zimski raspust počinje 31. decembra

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da, za sada, 31. decembar ostaje datum početka zimskog raspusta ali i da su moguća "prilagođavanja“.

“Zimski raspust u Srbiji počinje 31. decembra i završava se 24. januara, s tim što u Vojvodini počinje 24. decembra. To piše u našem kalendaru. Što se mene tiče, raspust počinje kada sam rekao, mada se možemo prilagoditi“, kazao je ministar za televiziju Pink komentarišući izjave lekara iz Kriznog štaba.

Ministar je kazao da je procena lekara iz Kriznog štaba veoma važna u donošenju konačne odluke o početku raspusta, ali da je isto tako važno oceniti učenike i završiti prvo polugodište.

“Stoji konstatacija lekara da u drugoj polovini decembra imamo slave ali imaćemo ih i u januaru. Možemo da razgovaramo na tu temu na sednici Kriznog štaba ali je mnogo važnije kako ćemo primenjivati epidemiološke mere tokom raspusta”, kazao je Ružić.

Podsetimo epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tidorović kazao je da će na narednoj sednici Kriznog štaba predložiti da raspust počne 15. umesto kao do sada 31. decembra.

Prema najavama iz vrha države sednica Republikog Kriznog štaba bi trebalo da se održi ove nedelje.

Osnovci i srednjoškolci na teritoriji čitave zemlje ove nedelje nastavu pohađaju iz školskih klupa zbog poboljšanja epidemiološke situacije, a po kom modelu se nastava odvijati od ponedeljka znaće se u petak nakon što Tim za škole proceni eventualne epidemiološke rizike.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 35 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 32 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 29 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 24 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend