Obrazovanje

Ministar prosvete: Zimski raspust počinje 31. decembra

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da, za sada, 31. decembar ostaje datum početka zimskog raspusta ali i da su moguća "prilagođavanja“.

“Zimski raspust u Srbiji počinje 31. decembra i završava se 24. januara, s tim što u Vojvodini počinje 24. decembra. To piše u našem kalendaru. Što se mene tiče, raspust počinje kada sam rekao, mada se možemo prilagoditi“, kazao je ministar za televiziju Pink komentarišući izjave lekara iz Kriznog štaba.

Ministar je kazao da je procena lekara iz Kriznog štaba veoma važna u donošenju konačne odluke o početku raspusta, ali da je isto tako važno oceniti učenike i završiti prvo polugodište.

“Stoji konstatacija lekara da u drugoj polovini decembra imamo slave ali imaćemo ih i u januaru. Možemo da razgovaramo na tu temu na sednici Kriznog štaba ali je mnogo važnije kako ćemo primenjivati epidemiološke mere tokom raspusta”, kazao je Ružić.

Podsetimo epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tidorović kazao je da će na narednoj sednici Kriznog štaba predložiti da raspust počne 15. umesto kao do sada 31. decembra.

Prema najavama iz vrha države sednica Republikog Kriznog štaba bi trebalo da se održi ove nedelje.

Osnovci i srednjoškolci na teritoriji čitave zemlje ove nedelje nastavu pohađaju iz školskih klupa zbog poboljšanja epidemiološke situacije, a po kom modelu se nastava odvijati od ponedeljka znaće se u petak nakon što Tim za škole proceni eventualne epidemiološke rizike.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Crazy And the Brains
Za 0 minuta

Punk Rocker

Crazy And the Brains
Alexander Oscar
Za 4 minuta

One More Dance

Alexander Oscar
Rosenfeld
Za 6 minuta

Dangerous Woman

Rosenfeld
Doves
Za 10 minuta

Prisoners

Doves
Of Monsters And Men
Za 14 minuta

Visitor

Of Monsters And Men

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend