Obrazovanje

Mlađi osnovci od ponedeljka nastavljaju da idu u školu

Mlađi osnovci će od ponedeljka ići redovno u školu, dok će osnovci od petog do osmog razreda pratiti nastavu onlajn, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Na sastanku predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba odlučeno je danas da se ipak ostane pri dosadašnjem načinu rada i da mlađi osnovci pohađaju nastavu redovno.

Kako su naveli, u pojedinačnim slučajevima može se doneti drugačija odluka. Biće doneta na osnovu odluke lokalnih kriznih štabova, uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preko školskih uprava. Za sada, deca od prvog do četvrtog razreda ostaju u školama.

Odlaže se i probni završni test, koji je planiran za učenike osmog razreda. On će, umesto 26. i 27. marta biti održan 9. i 10. aprila ove godine. U skladu sa tim, biće izmenjen Pravilnik o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Podsetimo, prvo su na onlajn nastavu prešle samo srednje škole, da bi se zatim njima priključili i stariji osnovci. Bilo je najava da će i mlađi osnovci na onlajn nastavu, ali još uvek nije doneta takva odluka. Pre samo tri nedelje, Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da situacija nije alarmantna i da će na onlajn nastavu preći samo oni koji moraju.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Cure
Za 2 minuta

Lovesong

Cure
Beautiful South
Za 6 minuta

Look What I Found in My Beer

Beautiful South
Simple Minds
Za 9 minuta

Let There Be Love

Simple Minds
Coldplay
Za 12 minuta

Viva La Vida

Coldplay
Robbie Williams
Za 16 minuta

Kids

Robbie Williams

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend