Obrazovanje

Nagrađeni najbolji studenti niškog Univerziteta

Najboljim studentima niškog Univerziteta uručene su nagrade za izuzetan uspeh u toku studiranja u iznosu od 50.000 dinara na svečanoj dodeli u Gradskoj kući.

Dvadesetčetvoro studenata niškog Univerziteta našlo se na listi najboljih. Pored diplomaca koji su studije završili najvišom prosečnom ocenom, nagradu su dobili i oni koji su u prethodnoj školskoj godini imali prosek 10.00. Nagrada iznosi 50.000 dinara.

Prorektor na nastavu Univerziteta u Nišu, Vlastimir Nikolić čestitao je studentima i istakao da je tradicija nagrađivanja najboljih daje podsrek mladima, ali i pokazuje da neko vrednuje njihov rad. „Vi ste u jednom posebnom trenutku, kada su pred mladim ljudima brojni izazovi pokazali maksimalne rezultate. Pokazali ste da možete da živite studentski život i da budete među najboljima“, kazao je  Nikolić.

On je mladima poručio da nastave usavršavanje i da ukoliko izbaberu da to bude van granica zemlje, vrate u Srbiju i primene stečeno znanje. Imao je rektor poruku i za dekane fakulteta: „Nadam se da će fakulteti pikazati interesovanje da većina ove dece tu ostane i bavi se naukom i obrazovanjem. Jer je važno da najbolji uče od najbojih“, ističe prodekan i dodaje da je važno da se mladima obezbede uslovi da ostanu u svojoj zemlji.

Nagrađeni studenti kažu da im priznanje znači, jer je neko prepoznao njihov trud i rad. Biti najboji, ističu oni zahteva mnogo odricanja, ali kad ima volje, ništa nije teško.

„Za svako postignućče potrebna su odricanja od nekih drugih stvari, ali mislim da dobrom organizacijom može sve sda se stigne. Bilo je odricanja, ali sam uspeo sve da uklopuim“,kazao je Nikola Manojlović, student četvrte godine Pravnog fakulteta. Na pitanje kakvi su mu planovi za budučnost odgovara da završi fakultet u roku.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Fall Out Boy
On Air!

So Much For Stardust

Fall Out Boy
Michelle Gurevich
Za 4 minuta

Losing Touch

Michelle Gurevich
Sia
Za 8 minuta

Cheap Thrills

Sia
Edwin Collins
Za 11 minut

If You Could Love Me

Edwin Collins
Kaja Goo Goo & Limahl
Za 15 minuta

Too Shy

Kaja Goo Goo & Limahl

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend