Obrazovanje

Naučni skup “Dinastija Obrenović i proglašenje Kraljevine Srbije” u čevrtak i petak u Nišu

Povodom 140 godina od proglašenja Kraljevine Srbije, naš grad će biti domaćin međunarodnog naučnog skupa "Dinastija Obrenović i proglašenje Kraljevine Srbije“, koji će se održati u četvrtak i petak 22. i 23. septembra u svečanoj sali Univerziteta. Konferencija počinje u 11:30h.

Niš će u naredna dva dana biti domaćin naučnog skupa koji će okupiti istoričare, ali i druge naučne radnike koji će više od jednog veka kasnije govoriti o istorijskim prilikama koje su dovele do proglašenja Kraljevine, ali i periodu koji je obeležila vladavina dinastije Obrenović.

“Naučni skup će okupiti eminentne stručnjake iz zemlje i inostranstva koji će predstaviti rezultate istraživanja o periodu vladavine dinastije Obrenović i proglašenju Kraljevine Srbije”, navode organizatori.

Naučni skup zajednički organizuju Narodni muzej u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti ogranska u Nišu i Centrom za istorijska istraživanja Filozofskog fakulteta. Održavanje naučnog skupa podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Podsetimo, pored naučnog skupa na kome će biti reči o dinastriji Obrenović i Kraljevini, ljubitelji istorije, ali i svi oni koji žele da saznaju nešto više o ovoj vladarskoj porodici, ali i kraljici Dragi Obrenović koja je ostavila trag, mogu da posete izložbu u Galeriji Sinagoda posvećenu baš ovoj značajnoj ženi i to do 13. oktobra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 8 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 5 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 1 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 57 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend