Obrazovanje

Niški srednjoškolci od ponedeljka nastavu prate po kombinovanom modelu

Niški srednjoškolci će od ponedeljka 15. novembra nastavu pohađati po kombinovanom modelu, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Đaci u ostalim mestima na jugu časove će pratiti iz svojih učionica.

Odluka o kombinovaj nastavi u Nišu doneta je zbog loše epidemiološke situacije, a srednjoškolci su i par nedelja pre raspusta nastavu pohađali po ovom modelu.Nastavu po kombinovanom modelu od naredne nedelje će pratiti i učenici u Beogradu i Velikom Gradištu.

“U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama”, navode iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dodaju da je u nedelji od 1. do 7. novembra broj obolele dece uzrasta od 6 do 18 godina u zemlji bio 1.667, kao i da je u poslednjih deset dana ukupno 45 odeljenja prešlo na onlajn nastavu zbog najmanje tri zaražena učenika.

“Ukupno je 406 odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih deset kalendarskih dana i 48 grupa u kojima se iz kombinovanog modela prešlo na onlajn u poslednjih deset kalendarskih dana”, navodi se u saopštenju.

Kako je istaknuto, pre donošenja odluke za svaku lokalnu samoupravu razmatrana je epidemiološka situacija, kao i podaci o obolevanju učenika i nastavnika i o broju odeljenja koja su prešla na drugi ili treći model nastave.

Podsetimo, republički Krizni štab je 4. novembra odlučio da jesenji raspust za učenike osnovnih i srednjih škola bude produžen od 8. do 12. novembra.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je za TV Hepi da će nastavni dani iskorišćeni u cilju produžetka raspusta biti odrađeni.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Lucius
Za 2 minuta

Tempest

Lucius
Stelartronic
Za 5 minuta

In Between Ft. Karafizi

Stelartronic
La Roux
Za 8 minuta

Fascination

La Roux
Bill Withers
Za 12 minuta

Lovely Day

Bill Withers
En Vogue
Za 16 minuta

Don't Let Go (Love)

En Vogue

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend