Obrazovanje

Niški srednjoškolci od ponedeljka prelaze na kombinovani model nastave

Srednjoškolci iz Niša će od ponedeljka nastavu pohađati po kombinovanom modelu, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Dok će učenici osnovnih škola nastavu pohađati iz školskih klupa.

“Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka, 25. oktobra 2021. godine primenjuje usrednjim školama na teritoriji četiri lokalne samouprave: Beograd, Vrnjačka Banja, Niš i Šabac, saopštili su iz Ministarstva prosvete.

Ovaj model nastave podrazumeva da će učenici nastavu pratili delom  iz školskih klupa delom onlajn, kao i podleu oedlejnja na grupe.

“Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi i/ili treći model nastave usled obolevanja učenika”, navodi se u saopštenju.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici nastavu prate iz svojih učionica.

Kada je reč o deci oboleloj od virusa urasta od 6 do 18, taj broj je u periodu od 14. do 20. oktobra bio 4.3712. Zbog slučajeva zaražavanja uečnika. 72 odeljenja u osnovnim i srednjim školama širom Srbije  prešlo je na onlajn nastavu u poslednjih deset dana.

“Ukupno je 1003 (2.52%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 157 (0.39%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana”, navodi se u saopštenju.

O eventualnom prelasku svih škola na onlajn nastavu odluku donosi Krizni štab.

Podsetimo prethodne nedelje nastava u osnovnim i srednjim školama u Nišu odvijala se po prvom modelu koji podrazumava da se nastava sluša u školi.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 14 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 10 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 7 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 3 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend