Obrazovanje

Odluka o produžetku jesenjeg raspusta naredne nedelje na Kriznom štabu

Niški srednjoškolci će naredne nedelje pohađati nastavu po kombinovanom model, dok će učenici osnovnih škola nastavu pratiti iz školskih klupa, saopštilo je Ministarvo prosvete.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka,  primenjuje u srednjim školama na teritoriji šest lokalnih samouprava među kojima je i Niš, saopštili su iz Minitarstva prosvete.

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Sem niških nastavu po kombinovanom modelu pratiće i srednjoškolci iz Velikog Gradišta, Vrnjačke banje, Beograda, Kule i Šapca.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina u periodu od 21. do 28. oktobra je 4.388, što je 0,57 odsto.

Podsetimo zbog loše epidemiološke situcije u našem gradu srednjoškolci su i prošle nedleje nastavu pohađali po kombinovanom modelu. Drugi model nastave nije važio za osnovce koji su redovno pohađali nastavu iz školskih klupa.

Iako broj zaraženih svakim danom sve više raste i od kovida oboljevaju deca ministar prosvete Branko Ružić tvrdi da situcija u školama nije alarmantna. Kako je ministar izjavio za RTS naredne nedelje na Kriznom štabu će se razmatrati odluka o produžetku jesenjeg raspusta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 9 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 6 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 2 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 58 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend