Obrazovanje

Onlajn konferencija povodom 30 godina obrazovanja iz oblasti novinarstva i komunikologije

Teme onlajn konferencije koja se održava od 20. do 21. maja posvećene su pre svega obrazovanju iz oblasti novinarstva i komunikologije u poslednjih 30 godina, sa osvrtom i na profesionalni razvoj na polju javnih komunikacija, kao i na izveštavanja u doba pandemije i širenje lažnih vesti.

Konferencija  „30 godina obrazovanja iz oblasti novinarstva i komunikologije u bivšim komunističkim zemljama Istočne Evrope. Od borbe za slobodu izražavanja do digitalnih komunikacija“, okuplja svetski priznate stručnjake iz celog sveta.

Događaj je u organizaciji Fakulteta za novinarstvo i komunikološke nauke Univerziteta u Bukureštu (FJSC), i u saradnji sa Fakultetom za novinarstvo i komunikološke nauke Univerziteta Moldavije, Departmanom za komunikologiju i novinarstvo Univerziteta u Nišu (Srbija) i Fakultetom za novinarstvo i mas-komunikacije Univerziteta „Sv. Kliment Ohridski“ iz Sofije (Bugarska).

Nastavnici i istraživači koji učestvuju na konferenciji su iz sledećih zemalja: Albanije, Bugarske, Hrvatske, Severne Makedonije, Portugalije, Ujedinjenog Kraljevstva, Republike Moldavije, Srbije, SAD-a, Turske, Grčke i Rumunije.

Učesnici konferencije su sa 25 različitih univerziteta, istraživačkih centara (kao što su Rumunska akademija i Evropski institut za edukaciju iz komercijalnih komunikacija – Edcom) i međunarodnih profesionalnih organizacija.

“Teme naših kolega iz celog sveta, koji će se virtuelno sresti na ovoj konferenciji, od velikog su značaja pogotovu danas kada se svet suočava sa krizom na medicinskom, društvenom i ekonomskom nivou, a koja se istovremeno manifestuje i kao komunikacijska kriza”, kazao je Antonio Momoc, dekan Fakulteta za novinarstvo i komunikološke nauke, Univerziteta u Bukureštu, Rumunija.

On je poručio da novinari i stručnjaci moraju dobro da obavljaju svoje profesionalne uloge.

“Ovo vreme krize još jednom je pokazalo esencijalnu ulogu koju mediji i komunikacija igraju u demokratskom društvu. Cilj konferencije je da naglasi korist koju društvo kao celina može imati od naučnih debata u vezi sa misijom i profesionalnom praksom novinara i komunikatora. Zahvaljujem se svim istraživačima iz 13 zemalja koji će se ovih dana susresti na virtuelnoj platformi koju organizuje Univerzitet u Bukureštu i želim im mnogo uspeha u njihovim prezentacijama”, poručio je Antonio Momoc.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elliphant
Za 0 minuta

Could This Be Love

Elliphant
Modjo
Za 4 minuta

Lady

Modjo
Doobie Brothers
Za 7 minuta

Long Train Runnin'

Doobie Brothers
Galliano
Za 11 minut

Ease Your Mind

Galliano
Ub40
Za 14 minuta

Kingston Town

Ub40

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend