Obrazovanje

Osnovci i srednjoškolci u klupama i od ponedeljka

Foto: Pixabay
Od ponedeljka, 28. februara, đaci u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji nastavu će pratiti iz školskih klupa, saopštili su iz Ministarstva prosvete.

Nastava se i prošle nedelje odvijala po prvom delu, što znači da učenici pratili program iz svojih učionica, a Tim za škole je doneo odluku da se sa tom praksom nastavi i naredne nedelje.

„Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 18. do 23. februara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.348 (0.18%) obolelih“ navode u saopštenju.

Dodaju da je ukupan broj dece školskog uzrasta obolele od kovida činio 4,7 odsto ukupnog broja obolelih.

Kako su saopštili iz Ministarstva prosvete ukupno je 13 odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana.

Takođe su  i 2 grupe promenile model nastave i s kombinovanog modela prešle na onlajn jer su zabeleženi slučajevi zaražavanja učenika.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Soft Cell
Za 1 minut

Darker Times

Soft Cell
Red Hot Chili Peppers
Za 5 minuta

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Za 8 minuta

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Za 12 minuta

Fever

Kings of Convenience
Jamala
Za 16 minuta

1944

Jamala

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend