Obrazovanje

Panel-diskusija na temu rodno osetljivog jezika na Filozofskom fakultetu

Panel-diskusija na temu rodno osetljivog jezika "Rodna ravnopravnost ili krvarenje jezika?” održaće se na Filozofskom fakultetu u ponedeljak 9. maja od 17 sati u amfiteatru br. 301.

Zakon o rodnoj ravnopravnosti, koji se odnosi i na upotrebu rodno osetljivog jezika, donet je 1. juna prošle godine, što je izazvalo brojne reakcije javnosti jer dok jedni korišćenje rodno osetljivog jezika vide kao korak bliže jednakosti, drugi u tome ne vide ništa drugo do kvarenje jezika.

“Postavlja se pitanje da li eliminisanje rodno zasnovanih diskriminacija kao glavni cilj upotrebe rodno osetljivog jezika opravdava proces transformacije jezika koji je neophodan”,  navode iz omladinske organizacije AEGEE koja i organizuje događaj.

Moderatorke panela biće studentkinja Srbistike i aktivistkinja za ženska prava Anđela Jovanović i studentkinja prava i članica grupe za socijalnu jednakost AEGEE-Evrope Milica Živanović. Među panelistima naći će se stručnjaci iz oblasti filologije, morfologije, sociologije, prava i aktivni aktivisti.

Podsetimo, AEGEE-Niš je nevladina, neprofitna, omladinska organizacija i deo je evropskog studentskog foruma AEGEE okupljenog oko ideje Evrope bez granica i jednakog obrazovanja dostupnog svima.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 30 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 27 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 23 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 19 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend