Obrazovanje

Plaćena praksa za najbolje studente u javnim službama i preduzećima

Sedmoro najboljih studenata u Nišu dobilo je mogućnost da obavi praksu u javnim gradskim preduzećima i ustanovama. Praksa traje tri meseca, a studenti će dobiri mesečnu nadoknadu u iznosu od 10.000 dinara.

Najbolji studenti niškog Univerziteta koji su ostvarili zavidan rezultat na završnim godinama studija dobilo je mogućnost da obavi praksu u nekom od gradskih uprava, javnih preduzeća i ustanova. Studenti će tokom tri meseca znanje stečeno na fakultetu moći da primene u praksi, a nove veštine će im pomoći prilikom traženja posla.

Studenti su izkazali želju za obavljanjem prakse u različitim preduzećima i ustanovama i dok neki praksu obavaljaju kod lokalnog ombucmana, gradskog urbaniste ili u nekoj od gradskih opština, drugi su se opredelili za preduzeća tako da će praktikanata biti i u JKP „Mediana“, ali i u Toplani.

„Za praksu kod gradskog urbaniste sam se odlučila jer je oblast interdisciplinarna i povezuje građevinarstvo sa arhitekturom. To je najbolji način da u praksi vidimo kako izgleda planiranje grada, kaže Marija Milićević, studentkinja Arhitektonsko-građevinskog fakulteta i dodaje da je praksa vrlo važna jer ta znjanja ne mogu da steknu na nijedan drugi način.

Još jedan od studenata sa kojim smo imali priliku da razgovaramo kaže da je praksa vrlo važna jer na taj način znanje koje su marljivo sticali tokom godina mogu i da primene.

„Izabrao sam JKP Mediana zato što je to najbliže mom smeru. Ja sam sa Mehatronike i praksa u ovom preduzeću će mi dati neophodnu širinu“, kaže student Mašinskog fakulteta, Raša Glavašević.

Odlukom Vlade Srbije  najbolji studenti završnih godina studija, odnosno treće i četvrte godine akademskih i integrisanih studija dobiće mogućnost da započne praksu u trajanju od 3 meseca počevši od 1. aprila u državnim ogranima i javnim službama.

Ugovori o praksi studentima su dodeljeni u Gradskoj kući.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Duran Duran
Za 1 minut

Do You Believe in Shame

Duran Duran
Red Hot Chili Peppers
Za 6 minuta

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Za 9 minuta

Say My Name

Lathums
Caroline Jones
Za 13 minuta

Big Love

Caroline Jones
Interrupters
Za 17 minuta

Bad Guy (Billie Eilish Cover)

Interrupters

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend