Obrazovanje Zdravlje

Počela vakcinacija u studentskim domovima, u Nišu danas samo AstraZenekom

Ministarstvo prosvete najavilo da će se sa organizovanom vakcinacijom za studente započeti u ponedeljak, 22. marta od 9 časova. Danas se sa vakcinacijom započelo i u studentskim poliklinikama u Nišu, a trenutno je dostupna samo vakcina AstraZeneka, potvrdio je za City Smart radio direktor Studentske poliklinike u Nišu Radomir Pešić.

Imunizacija se obavlja u studentskoj poliklinici na Bulevaru dr Zorana Đinđića, prekoputa Medicinskog fakulteta, gde se nalazi vakcinalni punkt. Kako je Pešić objasnio, ekipe su spremne, vakcine bi trebalo da stignu svakog trenutka, a očekuju se i studenti.

“Ovih dana, od petka, prijavilo se četrdesetak studenata. Uglavnom su zainteresovani za kinesku i Fajzerovu vakcinu. Danas će biti dostupna samo AstraZeneka, a od sutra će već stići i druge. Sve će se raditi u skladu sa interesovanjima studenata”, kazao je Pešić.

On je dodao da se studenti mogu prijaviti putem telefona, preko sajta studentske poliklinike gde mogu pronaći mejl, kao i kod portira u svom studentskom domu. Ukoliko se neko ne bude prijavio, a dođe do poliklinike, sigurno neće biti vraćen, rekao je Pešić. Studenti se mogu javiti na broj telefona 062/826-87-03, a prijavu mogu poslati i putem mejla studentskanis@gmail.com.

Kako je istakao ministar Branko Ružić, država nastoji da vakcinu učini što dostupnijom. Upravo sa tim ciljem se organizuje vakcinacija studenata u domovima. Iz studentskih poliklinika poručuju da je vakcinacija veoma važna kako bismo se zaštitili i mi, ali i oni u našoj okolini.

“Organizacijom punktova za vakcinaciju u studentskim domovima nastojimo da studentima vakcinu učinimo dostupnijom. Pozivam sve studente koji se nisu vakcinisali, da to učine od sutra ujutru u svojim studentskim domovima“, rekao je ministar.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Robbie Williams
Za 1 minut

Kids

Robbie Williams
Portugal. the Man
Za 5 minuta

Live in the Moment

Portugal. the Man
Selah Sue
Za 9 minuta

Please (Ft.Cee-Lo Green)

Selah Sue
Simply Red
Za 13 minuta

If You Don't Know Me By Now

Simply Red
Amber Van Day, Ilira
Za 16 minuta

See You in Tears

Amber Van Day, Ilira

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend