Obrazovanje

Podeljene stipendije za najbolje studente i učenike gradske opštine Medijana

Foto: A.J.
Komisija Sveta Petka GO Medijana uručila je stipendije učenicima i studentima koji su ostvarili uspeh u prethodnom periodu. Stipendiju je dobilo četvoro studenata Univerziteta u Nišu i devetoro učenika osnovnih i srednjih škola.

Predsednik Komisije Sveta Petka, prof. dr Žarko Ranković objasnio je da je kriterijum za dobijanje stipendija za učenike bio ostvaren izuzetan rezultat na nekom od takmičenja koja se nalaze u Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dok je kriterijum za studente bio prosečna ocena preko devet. „Nažalost nikada se manje studenata nije prijavilo, za razliku od prošle godine kada ih je bilo 14 ove samo šestoro. U pitanju su studenti sa četiri fakulteta, Medicinskog, Mašinskog, Pravnog i Ekonomskog“, dodao je Ranković.

Studenti će u narednih 12 meseci dobijati 12.000 dinara, dok su učenici dobili jednokratne nagrade u iznosu od 20.000 dinara.

Nagradu sam dobila zbog učestvovanja na međunarodnom takmičenju Kengur bez granica i zbog mesta na Državnom takmičenju iz matematike. Ova nagrada je postaknuće da radim više i da ostvarujem nove uspehe. Tako da je ovo jedan divan novogodišnji poklon“, rekla je Ana Mitić učenica Gimazije „Bora Stanković“.

Predsednik Opštine Medijana, Nebojša Kocić istakao je da je dodeljivanje ovih stipendija bitno zato što je talentovanim mladim ljudima potrebna podrška, jer se na taj način motivišu da ostanu u Srbiji. Roditelji koji su bili prisutni istakli su da ovakav vid nagrade podjednako znači i njima i njihovoj deci, kao i da predstavlja podstrek za dalji rad.

Dragan Jevremovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

En Vogue
Za 2 minuta

Don't Let Go (Love)

En Vogue
Kane Brown
Za 6 minuta

What Ifs

Kane Brown
Suede
Za 9 minuta

So Young

Suede
Zombies
Za 13 minuta

Time of the Season

Zombies
Travis Tritt
Za 16 minuta

Burning Love

Travis Tritt

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend