Obrazovanje

Promovisani novi doktori nauka na Univezitetu u Nišu

Povodom obeležavanja 57 godina od osnivanja Univerziteta u Nišu, održana je svečana promocija novih doktora nauka, njih osamdeset četvoro, sa trinaest fakulteta. Kandidate je u najviši naučni stepen promovisao rektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Dragan Antić.

Rektor Univerziteta prof. dr Dragan Antić ističe da su novi doktori nauka, ti koji daju podstrek razvoju obrazovanja ne samo u zemlji, već i šire. “Novi doktori nauka su ti koji će dati dalji podstrek razvoju nauke, ali i visokog obrazovanja, ne samo u Srbiji, već i šire”, kazao je Antić i dodao da je ipak najbolje da najobrazovaniji ostanu u svojoj zemlji i doprinesu razvoju privrede i nauke.

Doktori nauka sa kojima smo razgovarali ističu da je ovo veliki dan za njih i da lep osećaj kada neko prepozna dugogodišnji trud, rad i zalagenje.  “Znači mi priznanje, jer je neko prepoznao moj rad i zalaganje” kaže Jovana Radenković koja je inače disertaciju odbranila na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Jovana kaže da je podsticaj za doktorat bila ljubav prema matematici. “Moj motiv da doktoriram je bila ljubav prema matematici, to sam volelela, bila sam dobra u tome i odlučila sam da mu se posvetim”, priča sagovornica i dodaje da je doktorat tek jedno zaokruženo poglavlje i da novi naučni izazovi tek predstoje.

Zvanje doktora nauka u protekloj godini steklo je osamdeset i četvoro postdiplomaca sa Građevinsko-arhitektonskog, Ekonomskog, Elektronskog, Mašinskog, Medicinskog, Pravnog, Prirodno-matematičkog, Tehnološkog, Fakulteta zaštite na radu i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitnja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 4 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 7 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 11 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 15 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 19 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend