Obrazovanje

Prosvetari u štrajku-nastava u 38 niških škola i danas skraćena na pola sata

Foto: Pixabay
U 38 niških škola časovi su skraćeni na 30 minuta u znak protesta koji su prosvetari započeli u petak, kaže Vladan Ćirić predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika. Ističe da je i ovoga puta bilo škola koje se nisu odazvale štrajku i najavljuje novi štrajk za 31. mart.

Časovi su baš kao i u petak i danas skraćeni sa 45 na 30 minuta, a iz Unije Sindikata kažu da je ponovo bilo onih škola koje se nisu priključile štrajku. Kako navodi predsednik Sindikata prosvetnih radnika Niša Vladan Ćirić do kraja nedelje nastava neće biti skraćena, a sledeći zakonski štrajk najavljuju za 31. mart.

Prosvetari traže manji broj učenika po odeljenju i to je prvi na spisku zahtveva. Traže i veće plate, odustajanje od formiranja kombinovanih odeljenja u kojima se spajaju đaci od petog do osmog razreda, a kao jedan od krucijalnih problema izdvajaju i nasilje u školama i traže da Ministarstvo prosvete ima više sluha za fizičko, verbalno i elektronsko nasilje.

Podsetimo, prosvetari su u petak protestovali u Beogradu, a časovi širom Srbije su bili skraćeni na 30 minuta u znak podrške štrajku. U Nišu je štrajk podržalo 38 škola, dok je on u nekim izostao kako su nam kazali uz Unije sindikata direktnog pritiska direktora.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Janis Joplin
On Air!

Me And Bobby Mcgee

Janis Joplin
Peggy Lee
Za 3 minuta

Why Don't You Do Right (Get Me Some Money Too)

Peggy Lee
Grover Washington Jr.
Za 5 minuta

Just the Two of Us

Grover Washington Jr.
Van Gogh
Za 10 minuta

Tvoj Smeh

Van Gogh
Iriefm
Za 14 minuta

Ljubav Sto Smo Stvorili

Iriefm

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend