Obrazovanje

Prvoj niškoj gimnaziji “Stevan Sremac” priznanje Super škola

U Prvoj niškoj gimnaziji "Stevan Sremac" održaće se dvodnevni trening za razvoj organizacionih veština učenika, u petak i subotu 21. i 22. maja. Gimnazija će tim povodom ugostiti srednjoškolce iz svih gradova i opština juga Srbije (od Dimitrovgrada, Pirota i Bele Palanke, do Leskovca, Vranja, Lebana, Bujanovca i Preševa).

“Veće učešće učenika u životu škole kroz aktivizam učeničkog parlamenta, podstiče bolji uspeh u školi, smanjenje vršnjačkog nasilja, veću socijalnu inkluziju i smanjenje socijalne distance među učenicima i roditeljima kao i bolju povezanost škole sa lokalnom zajednicom u smislu socijalne kohezije”, navodi se u saopštenju.

Trening za razvoj organizacionih veština učenika, deo je projekta “Razvoj kapaciteta učeničkih parlamenata – Super škola!  Unija srednjoškolaca Srbije u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom roditelja i nastavnika Srbije, u okviru projekta realizuje podršku institucionalnom razvoju učeničkih parlamenata, kroz podsticaj i negovanje saradnje između učenika,  nastavnika i roditelja. Nastao je kao rezultat saradnje sa Prvom  niškom gimnazijom “Stevan Sremac”.

“Škola je kroz saradnju na projektu demonstrirala da, pored obrazovne, ne zanemaruje i svoju vaspitnu ulogu, kao i brigu o kvalitetu života svojih učenika, svesna da dobrobit učenika utiče na bolje usvajanje znanja, kao i da podsticaj participacije učenika u životu škole doprinosi razvoju ličnosti učenika u adolescenciji, te sticanju transferzivnih veština koje su važne za profesionalni razvoj i bolji životni standard, samim tim na sveukupno bogatiju zajednicu i bolje društvo”, navodi se.

Ovom prigodom, biće uručeno i priznanje gimnaziji za njen doprinos razvoju participacije učenika u regionu juga Srbije, kao školi koja je primer dobre prakse u demokratičnom upravljanju školom i odgovornosti škole, pre svega učenicima, a potom i lokalnoj zajednici, za kvalitetno obrazovanje učenika.

Donator projekta je Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Whitney Houston
Za 2 minuta

Didn't We Almost Have it All

Whitney Houston
Alessia Cara
Za 7 minuta

Here

Alessia Cara
Kovacs
Za 10 minuta

Diggin

Kovacs
Meg Myers
Za 13 minuta

Running Up That Hill

Meg Myers
Kurt Maloo
Za 18 minuta

Day of the Man With a Heart of Gold

Kurt Maloo

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend