Obrazovanje

Radionica o ličnim podacima u onlajn svetu

Radionica o Ličnim podacima
EU info kutak i Share fondacija organizuju radionicu Lični podaci u onlajn svetu. Ova radionica održaće se 28. januara od 17 sati preko Zoom platforme.

Radionica se organizuje povodom Dana zaštite podataka o ličnosti. Biće reči o tome šta su podaci o ličnosti, kako se obrađuju, koji su rizici i kako ih ublažiti. Takođe će se govoriti o važnosti opreznog postupanja sa svojim JMBG-om i kako se zaštiti od zloupotreba.

Organizatori kažu da obrada ličnih podataka nije nezakonita, ali da je bitno da postoji pravni osnov i jasno određena svrha. Rečeno je i da se u digitalnom društvu sve više obrađuju podaci o ličnosti zbog čega treba razmotriti i dobre i loše strane.

Tokom radionice biće obrađeno koja su naša prava i obaveze kada ustupamo lične podatke i koje podatke drugi imaju o nama. Biće reči i o zakonitoj obradi podataka i principu Evropskog pravnog okvira. Na kraju će se rezimirati naučene lekcije kroz pitanje gde se privatnost najčešće krši.

Radionicu će voditi Nevena Krivokapić Martinović i Mila Bajić iz Share fondacije. Nevena Krivokapić Martinović je koordinatorka Share Fondacije za onlajn medije i slobodu izražavanja i advokatica. Poseduje višegodišnje iskustvo u oblastima medijskog, poslovnog i IT prava. Mila Bajić je istraživačica Share Fondacije sa fokusom na odnos medija, tehnologije i privatnosti.

Radionica je besplatna za sve zainteresovane. Iz organizacionih razloga neophodna prijava putem formulara najkasnije do 28. januara u 10 sati ili do popune kapaciteta.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 10 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 7 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 4 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend