Obrazovanje

Razmenom znanja, iskustava i ideja do boljeg obrazovanja u Srbiji

Foto: Marija Raičević/ Nauči me
U prostorijama Naučno-tehnološkog parka održana je konferencija "Za bolje obrazovanje" koja okuplja nastavnike, edukatore i pripadnike civilnog sektora koji se bave obrazovanjem. Cilj konferencije da na jednom mestu okupi ključne aktere iz oblasti formalnog i neformalnog obrazovanja koji će razmenom ideja i iskustava doprinetu boljem obrazovanju u Srbiji.

“Ovo je konferencija koja nastavnike stavlja u širi kontekst formalnog i neformalnog obrazovanja”, ističe Milan Petrović osnivač i programski menadžer organizacije “Nauči me”. Objašnjava da na na bini nisu samo formalni edukatori: nastavnici, učitelji, već ljudi iz različitih industrija koji na obrazovanje gledaju kao na resurs, poznaju vrednost obrazovanja, ali mu pristupaju na drugačiji način.

“Nadamo se da će upravo ovakav kontekst stvoriti sredinu koja će kroz multidisciplinarnost i kroz različite modalitete doprineti razvoju ideje i unapređenju kompletnog razvoja obrazovnog sistema i formalnog i neformalnog”, ističe Petrović.

Konferenciju je osmislila organizacija “Nauči me” kako bi okupila ključne aktere iz oblasti formalnog i neformalnog obrazovanja, međusobno ih povezala, upoznala sa novim veštinama 21. veka, kao i novim metodama učenja i podučavanja.

Na konferenciji je učestvovalo preko stotinu nastavnika, edukatora i pripadnika civilnog sektora, koji su kroz predavanja, panel diskusije  i radionice  imali priliku da razmene znanja i iskustva i praktično isprobaju neke od alata koji im mogu pomoći da na efikasniji način organizuju edukativni proces.

Pored toga učesnici konferencije imali su priliku da nauče kako da ovladaju novim znanjima i veštinama u oblasti novih pismenosti: digitalnoj, medijskoj, informacionoj, finansijskoj i algoritamskoj, ali i da to prenesu drugima.

Na konferenciji su govorili Marija Mutić, iz Erste banke,  Istok Pavlović, osnivač platfome “Master box”, Ana Jovanović, osnivačica “Krojačeve škole”  i drugi učesnici. Dok su među panelistima bili Dejan Bošković nastavnik biologije, kretator biološkog bloga i tvorac preko 60 časova na platformi RTS Planeta, kao i Milan Petrović, ekspert u oblasti inovativnog obrazovanja, osnivač i predsednik organizacije “Nauči me.”

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jovanotti
Za 1 minut

Muoviti Muoviti

Jovanotti
Prince
Za 6 minuta

I Wanna Be Your Lover

Prince
Vaya Con Dios
Za 8 minuta

Forever Blue

Vaya Con Dios
Whitney Houston
Za 12 minuta

Didn't We Almost Have it All

Whitney Houston
Alessia Cara
Za 17 minuta

Here

Alessia Cara

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend