Obrazovanje

Saradnja Filozofskog fakulteta i Ruskog doma-prilika za unapređenje studija ruskog jezika

Foto: Filozofski fakultet u Nišu
Predstavnici Filozofskog fakulteta u Nišu i Ruskog doma u Beogradu potpisali su sporazum o saradnji. Saradnja ove dve ustanove podrazumeva mogućnosti za unapređenje studija ruskog jezika i književnosti. Takođe, jedan od ciljeva je da ova saradnja omogući popularizaciju ruskog jezika i kulture u Nišu i okolini.

“Sporazum o saradnji, osim što otvara brojne mogućnosti za unapređenje studija ruskog jezika i književnosti na našem Fakultetu, omogućava i popularizaciju ruskog jezika i kulture na širem području grada Niša i okoline”, naveli su sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Sporazum su potpisali direktor Ruskog doma u Beogradu Jevgenij Aleksandrovič Baranov i dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Natalija Jovanović. Dekanica Jovanović je istakla da je ovakav sporazum od velikog značaja za niški fakultet. Naime, navela je da ova ustanova predstavlja bazu za učenje ruskog jezika u ovom delu Srbije. Zahvaljujući tome i studenti i nastavnici imaće brojne mogućnosti za usavršavanje. To će znatno podići kvalitet i atraktivnost ovog studijskog programa, navela je Jovanovićka.

Saradnja će se zasnivati na realizaciji brojnih zajedničkih programa i projekata iz oblasti obrazovne i kulturne delatnosti. To, između ostalog, podrazumeva razmenu studenata i nastavnog osoblja, zajedničko učešće na projektima, organizovanje konferencija i kulturnih manifestacija, kao i razmenu značajnih publikacija iz oblasti ruskog jezika i kulture.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Whitney Houston
On Air!

Greatest Love

Whitney Houston
Noora Noor
Za 4 minuta

Forget What I Said

Noora Noor
Randy Crawford
Za 7 minuta

Purple Rain

Randy Crawford
Everything But the Girl
Za 12 minuta

Missing

Everything But the Girl
Lykke Li
Za 15 minuta

Get Some

Lykke Li

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend