Obrazovanje

Smer digitalna humanistika uskoro na Filozofskom fakultetu u Nišu

U prisustvu ministra prosvete Branka Ružića, rektora Univerziteta, Dragana Antića, akademika, profesora, i drugih zvanica obeleženo je pola veka rada i postojanja Filozofskog fakulteta u Nišu.

Ceremoniji obeležavanja 50 godina rada predhodila je dodela “zlanih” indeksa studentima prve godine Filozofskog fakulteta, a svečana akademija je započela uz horsku izvedbu himne Republike Srbije i studentske himne.

Na ceremoniji su uručene plakete zahvalnosti, ministru prosvete Branku Ružiću, rektoru Univerziteta u Nišu  prof. dr Draganu Antiću i dekanu Filozofskog fakulteta u Skoplju prof. dr Ratku Duevu.

Prema rečima dekanice Natalije Jovanović, do sada je na ovom fakultetu diplomiralo više od 10.000 studenata, a kako kaže mogu da se pohvale i time što je ovaj fakultet iznedrio preko 200 doktora nauka.

Dekanica je najavila nov studijski program – digitalnu humanistiku koji bi uskoro trebalo da se akredituje. “Pratimo nešto što su zahtevi tržišta, evo sada spremamo za akreditaciju nov studijski program, to je digitalna humanistika”.

Nastava na Filozofskom fakultetu odvija se po kombinovanom modelu, te je i ova ceremonija bila povod da još jednom pozovu sve da se vakcinišu.

Jovanovićeva ističe da se na pojedinim programima gde su male grupe, a svi studenti vakcinisani nastava odvija neposredno, te apeluje na sve one koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre.

Prema njenim rečima vakcinisano je preko 50 odsto studenata i čitav nastavni kadar sem onih kojima to priroda hronične bolesti nije dozvoljavala.

“Svi su profesori vakcinisani osim onih kojima to lekari nisu dozvolili, zbog prirode njihovih hroničnih bolesti. Kada je reč o studentima, visok procenat jeste vakcinisano. Prema informacijama koje sam dobila od studentskog parlamenta veliki broj naših studenata, sigurno preko 50 % njih je vakcinisano”, kazala je dekanica.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 28 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 25 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 21 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 17 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend