Obrazovanje

Srednjoškolci kojima se Niš ponosi – dodeljene nagrade učenicima generacije

U prostorijama Oficirskog doma održana je svečana dodela nagrada učenicima generacije iz niških srednjih škola. Nagrađen je 21 učenik, od kojih 14 čine devojke.

Srednjošloci ističu da prethodna godina nije bila laka i da je sa sobom donela puno izazova. “Uložio sam dosta truda i rada kako bih postigao rezultat i ostvario san iz osnovne škole”, kazao je Nikola Stanković, učenik generacije Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”. Dodaje da će nakon završene srednje škole upisati Mašinski fakultet.

Na pitanje novinarke da li će ostati u svojoj zemllji odgovara: “Planiram da se nakon završenih studija u svom rodnom gradu, usavršim u Nemačkoj, a onda se vratim i stečeno znanje primenim u Srbiji.” Objašnjava da je u Gimnaziji pohađao nastavu na dva jezika, ali da i pored brojniih mogućnosti koje inostranstvo pruža, želi da ostane u svojoj zemlji.

Nagrađeni učenici ističu da im priznanje daje vetar u leđa da nastave da rade na sebi. Dodaju da je važno podržati mlade ljude koji žele da nastave obrazovanje kako bi doprineli razvoju društva i sopstvene zemlje.  Tamara Ilić, učenica Gimnazije “9. maj” ističe da će upisati Elektronski fakultet u svom gradu i nada se po njegovom završetku i dobiti posao u struci.

“Mladim ljudima treba dati šansu, samo ih je važno identifikovati, prepoznati i podstaći da bi oni stvarili još veće rezultate u oblastima kojima se bave ili kojima žele da se bave”, kazala je Marija Ranđelović, većnica zadužena za oblast obrazovanja. Dodaje da danas živimo u eri otvorenog ideksa i da je važno da stalno radimo na sebi, učimo i usavršavamo se.

Među nagrađenim učenicima prednjače devojke, čak 14. Učenice sa kojima smo razgovarali ističu da ih raduje ovaj podatak i da to samo pokazuje da je i ženama mesto u nauci.

Kancelarija za mlade Grada Niša je po prvi put od osnivanja 2012. nagradila srednjoškolce. Nagrađeni učenici su dobili simboličan poklon – enciklopediju, a dodela je organizovana u saradnji sa Karić fondacijom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Travis
Za 0 minuta

Idlewild Ft. Josephine Oniyama

Travis
Annie Lennox
Za 3 minuta

Feel the Need

Annie Lennox
Dire Straits
Za 6 minuta

Six Blade Knife

Dire Straits
Morcheeba
Za 10 minuta

Blindfold

Morcheeba
Santana
Za 13 minuta

While My Guitar Gently Weeps

Santana

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend