Obrazovanje

Srednjoškolci se sutra vraćaju u školske klupe, osnovci narednog ponedeljka

Foto: Pixabay
Praznični period je za nama, što je označilo i završetak zimskog raspusta za srednjoškolce, koji se u školske klupe vraćaju u ponedeljak, 16. januara. Osnovci će imati još nedelju dana za odmor, pa će njima nastava u drugom polugodištu početi 23. јanuara.

Đaci osnovnih i srednjih škola nisu imali pauzu sve do Nove godine, sem dana kada su se obeležavali državni praznici. Zimski rasput je zvanično počeo 30. decembra, kada su deca mogla da uživaju u praznicima i da odmore od školskih obaveza.  U januaru đake očekuje praznik – školska slava „Sveti Sava“, ali će to za njih biti radni dan koji se po tradiciji obeležava svečanim priredbama u školama širom Srbije.

U februaru mesecu, prema školskom kalendaru, 15, 16. i 17. biće neradni dani zbog obeležavanja Dana državnosti – Sretenja. Učenici će sledeći predah od školske nastave imati u aprilu mesecu kada će se obeležavati praznik Uskrs. Počevši od 7. aprila kada se obeležava Veliki petak, pa preko 10. aprila kada počinje zvanično prolećni raspust, oni će biti slobodni sve do 18. aprila. Zatim slede praznični 1. i 2. maj.

Mali maturanti školsku godinu završavaju 6. juna, a učenici od prvog do sedmog razreda na letnji raspust idu 20 juna. Drugo polugodište za učenike četvrtog razreda gimnazije završava se u utorak, 23. maja, a za učenike trećeg razreda trogodišnjeg i četvrtog razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola u utorak, 30. maja. Gimnazijalci od prvog do trećeg razreda školsku godinu završavaju 20. juna.

Anđela Jeremić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Fleetwood Mac
Za 0 minuta

Dreams

Fleetwood Mac
Steve Winwood
Za 4 minuta

Higher Love

Steve Winwood
Yu Grupa
Za 9 minuta

Odlazim

Yu Grupa
Josipa Lisac
Za 13 minuta

Jedna Kratka Vijest

Josipa Lisac
Bonnie Tyler
Za 16 minuta

Save Up All Your Tears

Bonnie Tyler

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend