Obrazovanje

Televizijski studio na Filozofskom fakultetu prilika za sticanje prakse i novih znanja

U okviru Departmana za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu otvoren je televizijski studio, koji će studentima omogućiti da steknu znanja i veštine neophodna za razvoj buduće karijere.

Reč je o multimedijalnom edukativnom prostoru koji je od velikog značaja za budući rad kako za Departman za komunikologiju i novinarstvo, tako i za Filozofski fakultet u celini.

“Kada je reč o ovom segmentu, a to su mediji mi smo zapravo dobili jednu laboratoriju za rad naših studenata, najbolje moguće uslove za očiglednu nastava, ali i za rasnovrsne vannastavne aktivnosti”, kaže dekanica fakulteta prof. dr Natalija Jovanović.

Televizijski studio će studentima novinarstva, ali i komunikologije omogućiti sticanje neophodnih znanja i veština koja će im koristiti u daljoj karijeri.

“Reč je o najsavremenijoj audio-digitalnoj opremi koja će omogućoti tudentima da se pripreme za posao novinara u 21. veku”, kazao je doc. dr Neven Obradović upravnik Departmana za Komunikologiju  i novinarstvo.

Obradović navodi da će prva emisija u ovom studiju biti snimljene već naredne nedelje u okviru praktične nastave na predmetu televizijsko novinarstvo, a studenti će dobiti priliku da vide kako to sve izgleda uživo, van korica knjige.

Studio je opremljen zahvaljući donaciji Ambasade SAD-a u Srbiji, a oprema je koštala preko 30 hiljada evra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 51 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 48 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 45 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 40 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend