Obrazovanje

Televizijski studio na Filozofskom fakultetu prilika za sticanje prakse i novih znanja

U okviru Departmana za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu otvoren je televizijski studio, koji će studentima omogućiti da steknu znanja i veštine neophodna za razvoj buduće karijere.

Reč je o multimedijalnom edukativnom prostoru koji je od velikog značaja za budući rad kako za Departman za komunikologiju i novinarstvo, tako i za Filozofski fakultet u celini.

„Kada je reč o ovom segmentu, a to su mediji mi smo zapravo dobili jednu laboratoriju za rad naših studenata, najbolje moguće uslove za očiglednu nastava, ali i za rasnovrsne vannastavne aktivnosti“, kaže dekanica fakulteta prof. dr Natalija Jovanović.

Televizijski studio će studentima novinarstva, ali i komunikologije omogućiti sticanje neophodnih znanja i veština koja će im koristiti u daljoj karijeri.

„Reč je o najsavremenijoj audio-digitalnoj opremi koja će omogućoti tudentima da se pripreme za posao novinara u 21. veku“, kazao je doc. dr Neven Obradović upravnik Departmana za Komunikologiju  i novinarstvo.

Obradović navodi da će prva emisija u ovom studiju biti snimljene već naredne nedelje u okviru praktične nastave na predmetu televizijsko novinarstvo, a studenti će dobiti priliku da vide kako to sve izgleda uživo, van korica knjige.

Studio je opremljen zahvaljući donaciji Ambasade SAD-a u Srbiji, a oprema je koštala preko 30 hiljada evra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Wham
Za 1 minut

A Ray of Sunshine

Wham
Vulfmon
Za 5 minuta

I Cant Party

Vulfmon
Upsahl
Za 8 minuta

Good Girl Era

Upsahl
Jennifer Hudson
Za 10 minuta

Respect

Jennifer Hudson
Limao
Za 13 minuta

Good Good Time

Limao

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend